IFC JO17-1 wint van ASWH JO17-3 in de beker

Vandaag stond El Classico van Hendrik-Ido-Ambacht op het affiche. Een bekerwedstrijd tussen IFC JO17-1 en ASWH JO17-3. Een mooie test voor JO17-1, die de lat dit seizoen voor zichzelf aardig hoog gelegd heeft. Onder enthousiaste leiding van Jay en Jermain zijn de doelen duidelijk. Aantrekkelijk en aanvallend voetbal en de spelers klaarstomen voor JO19-1.

En aantrekkelijk en aanvallend was het vandaag zeker. Ook verdedigend stond IFC goed opgesteld. Met mooie individuele gevechten, mooie individuele acties en leuk combineren werd vandaag een mooie overwinning geboekt. Dit spel in elke wedstrijd zal een uitdaging zijn. ASWH gaf wel veel ruimte om zo te voetballen. In de competitie speelt JO17-1 tegen ASWH JO17-2 en dat wordt natuurlijk een andere wedstrijd.

ASWH had ook meer overtredingen nodig dan IFC om een grotere uitslag te voorkomen. En de uitslag had sowieso hoger uit kunnen vallen, want IFC miste een aantal (volgens mij) opgelegde kansen.

De scheidsrechter van vandaag was Thijs Blinde en die hield het keurig strak. Liet genoeg toe om gewoon lekker te voetbalen, maar trok toch ook wat gele kaarten. Kortom: er was veel te zien, veel te genieten en voldoende aanknopingspunten waar JO17-1 zich nog kan verbeteren. Het wordt een mooi seizoen.

Jacques