IFC JO17-3 deelt de punten met Rijsoord JO17-2

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Sandra van der Waal (fotoverslag vind je hier)

Vandaag de wedstrijd tegen Rijsoord. Begin november hebben we in een aantrekkelijke wedstrijd nipt gewonnen en Rijsoord was extra gebrand om te winnen. Met een keeper die uit de jeugdopleiding van IFC komt zien we een team dat vanaf de eerste minuut wil voetballen en wil winnen. IFC heeft daar niet meteen een antwoord op. We vervallen in het spel wat we vaker gezien hebben. Het lijkt een soort gebrek aan zelfvertrouwen want IFC kiest consequent voor de lange bal en dat is niet leuk voor de toeschouwers. Het resultaat is een onrustige wedstrijd en veel balverlies omdat de bal al richting eigen spits is en er nog niemand heeft kunnen aansluiten.

Wat ook niet helpt is dat er niet altijd correct gevlagd wordt. Ik zou dat zelf niet in dit artikel schrijven, ware het niet dat een aantal ouders van Rijsoord dat uit zichzelf zei en dat in de rust een speler het tegen zijn ouder zei. En zo was het een paar keer buitenspel of niet….

Tegen de verhouding in scoort IFC een doelpunt. Het doelpunt wordt afgekeurd. Ik zelf dacht niet aan buitenspel en na de wedstrijd begreep ik dat er een stevige schouderduw gegeven werd en dat om die reden het feest niet doorging. Meteen uit de tegenaanval speelt Rijsoord de bal knap door onze linies en is het 1-0.

Een kwartier later een heel goede pass van IFC en uit de aanval de gelijkmaker. Ik zou denken dat de spelers zien dat bij een mooi samenspel er kansen komen, maar tot de rust, die ruim 5 minuten eerder begint dan bij een JO17 team zou moeten, blijft IFC volharden in de lange bal.

De rust, die ook iets korter lijkt dan de normale 15 minuten, wordt traditioneel gebruikt om zaken recht te zetten. Ik zat nog aan een kopje koffie toen ik ze al weer zag spelen. De tweede helft verloopt anders dan de eerste helft. Rijsoord blijft proberen te voetballen maar krijgt daarvoor minder de kans. IFC gaat steeds meer combineren en dat resulteert in meer kansen. En dan is het ook gewoon leuker om naar te kijken.

We hebben een paar goede kansen en verzuimen die te verzilveren. Onze keeper wordt wel op de proef gesteld maar heeft zijn reflexen waardoor Rijsoord ook kansen heeft, die niet verzilverd worden.

En dus eindigt de wedstrijd in een 1-1.

Noemenswaardig is dat Jasper onbedoeld een tik tegen zijn knie krijgt en dat de knieschijf na een kort uitstapje weer op zijn plaats schiet. De pijn is er en uit voorzorg gaat Jasper naar een arts. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Jasper, namens alle fans en spelers, van harte beterschap… We hopen je snel weer te zien op het voetbalveld, maar doe voorzichtig en rustig aan!