IFC JO17-3 door in de beker na twee keer grandioze comeback met 3 goals achterstand

Het was een enerverend avondje met vele bijzonderheden waar je nog lang van kan na stuiteren. Na wederom een snelle achterstand met twee doelpunten herstelde het team zich redelijk goed.

Langzaam werd de wedstrijd overgenomen met diverse kleine kansen. En ook werd weer een bal van de doellijn gehaald. Maar op de counter bleef Pelikaan gevaarlijk door de snelle aanvallers die teveel ruimte kregen door met name te weinig rugdekking. Helaas werd voor de rust nog de 3-0 gemaakt. Zacht uitgedrukt kunnen we wel zeggen dat het niet de beste helft van het seizoen was.

In de rust hebben de jongens zelf aangegeven dat er meer strijd geleverd moest worden en het eigen korte tikspel meer, beter en sneller moest. Ook achterin werd de rugdekking versterkt.

Met alle extra eigen motivatie ving de 2e helft aan. De snelle IFC-treffer gaf nog meer stimulans. Door een snelle counter stonden we even later terecht met 10 man door een professionele overtreding. Helaas werd in die 10 minuten een 4e goal gescoord.

Er gebeurde met het team iets geweldigs. Bij iedereen kwam extra strijdlust naar boven. Er ontstond een gevoel van “Dit gaat ons niet gebeuren. Wij kunnen ook zeker heel goed voetballen en dat gaan we NU laten zien”. De ploeg bleef relatief rustig gecombineerd met een ijzeren WIL om terug in de wedstrijd te komen.

Het overspelen ging steeds beter en de duels werden bijna allemaal gewonnen. Achterin hielden ze het goed dicht. Waardoor het in mum van tijd 4-4 werd ! Een fraai staaltje teamspirit met elkaar en voor elkaar ! Er waren zelfs nog diverse kansen op de winst. Maar helaas het lukte net niet want dat had de echte kers op de taart geweest.

Maar die is er ook door meer dan terecht naar de volgende bekerronde te gaan ! Dat is natuurlijk een tastbare en mooie bevestiging van wat er gaande is in dit vriendenteam.

De rust die werd teruggevonden en de mentale hardheid en vastberadenheid die in de koppies zat om in zo’n wedstrijd terug te komen. Jullie hebben je geconcentreerd op jullie eigen spel en alle andere omstandigheden gelaten voor wat ze zijn. Dit toont aan dat jullie steeds meer groeien en met tegenslag leren om te gaan. En DAT is echt iets om trots op te zijn want dat is wat jullie meenemen voor de langere termijn !

Komende zaterdag op naar de volgende competitiewedstrijd om hopelijk weer lekker te knallen met elkaar.