IFC JO17-3 eindigt seizoen op de derde plaats

 

Tekst en foto’s: Jacques Grossouw; het fotoverslag vind je hier

De laatste wedstrijd gaat nog ergens over. We staan op de vierde plaats, maar ASWH heeft al haar wedstrijden gespeeld en we kunnen ze voorbij op de ranglijst als we winnen. Dat geldt ook voor Pelikaan, die bij winst ons voorbij zullen gaan op de ranglijst.

Met Michael Valk van JO17-4 als versterking en Wouter als keeper, want Dennis kan er niet bij zijn, beginnen we aan de wedstrijd, die onder leiding staat van Thijs Blinde.

We weten wat druk doet met spelers. Het kampioenschap van Feyenoord is ook een week later werkelijkheid geworden dan gedacht (gefeliciteerd vrienden van Feyenoord) en ik vond IFC niet de beste wedstrijd van het seizoen voetballen. We gaven veel ruimte aan onze tegenstander en vergaten simpel te voetballen. Het was een beetje boem boem voetbal, waarbij de bal vaak kansloos vooruit gepompt wordt, terwijl er mede spelers vrij staan. Ik hou het op de spanning, want we kunnen beter.

We zijn de eerste helft wel de bovenliggende partij, al heeft Pelikaan een heel snelle en wendbare spits, die het onze verdediging bij vlagen best moeilijk maakte. Maar andersom is ook waar, wij maken het Pelikaan ook moeilijk en als Léon de bal verovert en na een korte solo raak schiet is het toch IFC dat een terechte voorsprong neemt.

Even later ligt de bal weer in het netje. Deze keer is er echter gevlagd voor buitenspel en dus is de ruststand 1-0 voor IFC.

Het is in de tweede helft toch vooral het door mij gehate boem boem voetbal. En ik zie dat Pelikaan een paar keer gevaarlijk voor het doel wordt. Een verschrikkelijk hard schot gaat maar net naast en net als ik aan een gelijk spel denk, is het Duncan die voor de eindstand van 2-0 zorgt.

Wat ik wel weer mooi vond is dat Wouter een goede keeper is. Ik denk dat we niet veel teams hebben die zo’n aantal ex keepers in het team heeft. Mareno had het ook kunnen doen en Jelle heb ik al eens een penalty zien houden.

Ik dank Michael voor zijn hulp en de spelers voor toch een mooi seizoen. En alle assistent-scheidsrechters die het niet erg vonden om te vlaggen. Het hondstrouwe publiek voor de steun en onze trainer Harry voor de vele uurtjes die hij in het team gestoken heeft.

En als je bij aanvang van de competitie had gezegd dat we derde zouden worden had ik er voor getekend. Mooi ook hoe Mareno en Ryan later bij het team gekomen zijn en steeds beter zijn gaan spelen. Jasper wens ik natuurlijk een snel herstel. Kortom: Prima seizoen en een leuk team: JO17-3.