IFC JO17-3 knalt in 1e wedstrijd regiocup

Eindelijk de echte start van de regiocup tegen Oranje Wit na de afgelasting van vorige week vanwege te weinig spelers bij Dubbeldam. Gelukkig was het naar verhouding iets minder warm en zonnig dan de afgelopen dagen.

De jongens hadden er veel zin in en waren zeer gemotiveerd na die lange tijd. En extra logisch als je ook nog eens staat ingedeeld op het hoofdveld !
Een bliksemstart leidde tot diverse grote kansen in de 1e vijf minuten. Hun keeper hield helaas op een ongelofelijke manier de ballen eruit. De ploeg liet zich niet uit het veld slaan en bleef geconcentreerd met veel inzet spelen. Linies kort op elkaar waardoor de druk op de tegenstander hoog bleef. Alleen in de 16 meter was het net ongelukkig of de keeper pakte de bal steeds keurig. Die sleepte Oranje Wit er door heen in deze fase.
Tegelijkertijd moest goed gelet worden op de lange bal die zij probeerden te spelen op de snelle spitsen. Achterin stonden ze ook goed en hielen elkaar uitstekend. Felle duels werden gewonnen of anders was daar de ander om de afvallende bal op te pakken. Ook Owen lette goed op en voetbalde goed mee op de diepe ballen.
Het was een slijtageslag van beide kanten. De zon was inmiddels ook doorgebroken en ging ook een rol spelen. Een slim en snel genomen vrije trap verraste Oranje Wit en daar was de verdiende openingstreffer ! Extra power en spirit gaf dit de ploeg. Nog meer felheid en inzet en tikkie-takka-acties gaven meer kansen.
Uiteindelijk een diepe bal en goed aansluiten van rechts naar links gaf een een afspeelmogelijkheid waardoor de aanval door kon gaan. Een schitterende individuele actie in de 16 volgde waarna een vrije voorzet kwam die hierdoor simpel over de doellijn gewerkt kon worden! Top gedaan en niet gaan voor eigen succes, maar voor het team was op dat moment de enige juiste keuze !
Met 2-0 de rust in waar Oranje Wit vlak daarvoor ook al stevige aanzette. Na de rust bleven ze dat doen. IFC stond flink onder druk en had meer moeite om het eigen spel te spelen in de fysieke strijd die ontstond. Het werd wat onvriendelijker en met het mes tussen de tanden waren er veel duels.
Belangrijk was om het eigen koppie erbij te blijven houden en niet mee te gaan in hun irritaties. Dat viel niet altijd mee maar over het algemeen lukte dat toch goed. Dat is knap want het kan makkelijk net de andere kant op vallen in dit soort wedstrijden.
Ze drongen stevig aan en kwamen vaak in de 16. Iedereen bleef strijden en knokken dat was geweldig om te zien. Op de counter kregen we ook genoeg kansen op de 3-0 en dus de genadeslag. Alleen dat lukte niet. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 2-1 omdat het net niet lukte om de bal weg te werken.
Het zou nog een zenuwslopend kwartier worden. Beide teams bleven gaan met veel strijd en wilden nog scoren. Het veld werd steeds langer en de ruimtes groter. De vermoeidheid sloeg toe, maar de wilskracht groeide met nog meer. Op de counter werd heel goed gevoetbald en prachtig voorgezet alleen de keeper had vandaag echt zijn dag en pakte hem net voor de doellijn.
Oranje Wit bleef hoop koesteren op de gelijkmaker en drukte nog door met een extra spits. Gelukkig konden we de bal nog wegwerken waarna een nieuwe counter ontstond met een lange bal. De bal leek verloren in de linkerhoek van het veld. Geweldig storen en inzet en de bal was terug na twee mooie acties werd de vrije man gevonden op rand 16 en die vond de vrije rechterhoek voor de bevrijdende treffer twee minuten voor tijd!
Een geweldige ontlading en gejuich kwam los. Even later was het eind en een wedstrijd die voor de poorten van de hel is weggesleept. Geweldig gedaan mannen !
Een echte teamprestatie is vandaag afgeleverd. Meer dan 110% gezamenlijke inzet en strijd door jullie allemaal maakt dat jullie de wedstrijd pakken. Klasse !
Hopelijk de komende twee wedstrijden ook nog knallen met dezelfde teamspirit dan kunnen jullie dit vreemde voetbalseizoen met een goed gevoel afsluiten !