IFC JO17-3 pakt regiocuptitel!

De allerlaatste wedstrijd van dit vreemde seizoen. Gelukkig konden de supporters dit meemaken. Zou het team kunnen zorgen voor een mooie afsluiter na al die goede wedstrijden die al eerder op de mat gelegd zijn?

Een compleet fitte selectie was aanwezig om bij eventuele winst definitief op de 1e plaats in deze poule voor de Regiocup te blijven staan. Dubbeldam had in eerdere wedstrijden niet gescoord en veel goals tegen gehad.

Misschien leidde dit tot een lichte onderschatting in de 1e helft die onder zware en benauwde weersomstandigheden werd gespeeld. Het was allemaal op zich best aardig, maar ook net niet. Zelf wat onnauwkeurig in de passing en ruimtes weggevend, terwijl Dubbeldam knokten voor wat ze waard waren.

Toch was IFC heer en meester en creëerde veel kansen die er niet in wilden. De keeper pakte de onmogelijkste ballen of er zat een been, knie, voetje of zelfs een hoofd tussen. Ook werd het houtwerk geraakt.

Op de counter was Dubbeldam levensgevaarlijk en een aantal keren kwamen we goed weg zowel door eigen ingrijpen als de schoten die naast gingen.

Met een 0-0 ruststand liep de 1e helft ten einde. Wat kritische noten werden er gekraakt en ook elkaar opgepept. De krat bier kon natuurlijk alleen open bij winst.

En na de rust was de start flitsend. Binnen 2 minuten was er de treffer. Kort daarna nog 1 en het werd zelfs een loepzuivere hattrick voor Mika. Die kwam tot stand met teamwork doordat de bal nauwkeuriger en sneller werd rondgespeeld en de duels feller werden aangegaan.

De ban was gebroken en vanaf dat moment was het verzet van Dubbeldam klaar. IFC tikte rustig verder en kwam achterin niet meer in de problemen. Nog vier prachtige doelpunten volgde door mooi samenspel of goed scherp handelen in de duels. Gelet op het kansenaantal was dit eigenlijk nog aan de magere kant.

De eindstand van 7-0 betekende definitief de regiocuptitel. Het waren maar drie wedstrijden maar een goede gelegenheid om de biertjes open te trekken en een feestje te vieren. De bierdouche voor een aantal bij de teamfoto was leuk om te zien.

Dik en dikverdiend want het TEAM heeft het hele seizoen keihard gewerkt en samen laten zien waartoe ze in staat zijn. In praktisch iedere wedstrijd was er 1 ploeg die voetbalde en samenspeelde en dat was IFC JO17-3.

Ook bij tegenslagen lieten de jongens karakter zien door zich terug te spelen in de wedstrijd zoals Drechtstreek uit en de bekerwedstrijd tegen Pelikaan. Drechtstreek werd wel niet gewonnen maar het spel en de inzet was voortreffelijk. Tegen Pelikaan werd een achterstand van 3 doelpunten ongedaan maakt met teamwork om toch door te kunnen in de beker.

Daarna brak de Coronatijd aan en waren er veel onderlinge wedstrijden die enthousiast werden gespeeld. De vooral gezellige potjes tegen de meidenteams en wat andere jongere ploegen. Maar vooral tegen JO19-2 waren de diverse wedstrijden een genot voor het oog.

Nu met een goed gevoel afgesloten door de laatste drie wedstrijden met goed voetbal af te sluiten. Een mooie basis voor volgend seizoen.

Ook namens Robert en Steven hartelijke dank voor de mooie en leuke attenties die we na afloop mochten ontvangen. We hebben het met veel plezier en lol gedaan. Op naar volgend seizoen, maar nu eerst al voor iedereen een prettige zomervakantie !