IFC JO17-3 scoort enige doelpunt van de wedstrijd tegen Drechtstreek JO17-4

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Sandra van der Waal (fotoverslag vind je hier)

Dat de winst smaakt naar meer is duidelijk. JO17-3 heeft na het gelijke spel tegen Peursum gewonnen van RCD en Woudrichem. Vandaag tegen de nummer 2 Drechtstreek JO17-4 en de verwachting is dat dit een sterke tegenstander is. Als we winnen schuiven we van de vijfde plaats op naar de derde, vlak achter Drechtstreek.

We zijn vandaag verre van compleet: Ryan doet mee met IFC JO17-2, Léon is er vandaag niet bij en Duncan en Jasper hebben een knieblessure. Jelle heeft eveneens een knieblessure en zal zeker geen hele wedstrijd kunnen spelen. Jarno Plaisier komt ons gelukkig helpen.

De eerste helft was echt wel vermakelijk. Van beide kanten goed voetbal en het spel gaat lekker snel heen en weer. Echt enorme kansen zijn er niet te zien. Mooi om te zien dat beide ploegen bleven voetballen.

Halverwege de eerste helft weet Jarno de bal naar voren te koppen en krijgt Délano de bal. Zonder aarzeling raakt hij de bal en is het 1-0. De vreugde is groot.

Het blijft tot de allerlaatste minuut spannend. Tot de rust nogmaals een leuke wedstrijd om te zien, de tweede helft meer een spannende wedstrijd om te zien. Grote kansen voor IFC, maar de bal gaat steeds naast en een keer tegen de paal.

Aan de andere kant een goede redding van Dennis en vlak voor het eindsignaal een situatie die er gevaarlijk uit zag. Een corner en een 16 waarin bijna alle spelers probeerden de bal te raken. En als dat al lukte was er wel weer een speler van de andere partij die de bal weer tegen wist te houden.

Zo leek het alsof de bal minutenlang in de 16 bleef totdat het bevrijdende schot dan toch door Melle
gegeven kon worden. Drechtstreek hield het voor gezien en de 1-0 was dan ook de eindstand.

De scheidsrechter van vandaag was Ingmar en die heeft zichzelf op de scheidsrechterskaart gezet. Zijn assistent Daan kennen we als assistent-scheidsrechter van vorige wedstrijden en die stond wat mij betreft al op die kaart. Een prima leiding. En tenslotte een pluim voor het hele team. Er werd de hele wedstrijd met z’n allen gestreden voor deze overwinning. Een mooie voetbaldag!