IFC JO17-3 speelt een aantrekkelijke wedstrijd en wint nipt van Rijsoord

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Jacques Grossouw met de iPhone van Ilse Grossouw

Rijsoord staat een stuk hoger op de ranglijst dan IFC, maar heeft ook beduidend meer wedstrijden gespeeld. Uit de stand mag je geen conclusie trekken anders dan dat de bal rond is en IFC toch zeker een kans heeft.

img_4929Achteraf heb ik van verschillende kanten te horen gekregen dat het een heel aantrekkelijke wedstrijd was om te zien. Dat aspect wordt in het begin wat overschaduwd door een doelpunt van onze tegenstander. De strijd gaat in het begin gelijk op, maar een hoge bal richting doel gaat over onze keeper heen en het is Rijsoord dat dus de score opent.

IFC laat het hoofd niet hangen. Aanvoerder Jelle is nadrukkelijk aanwezig (in de positieve betekenis) en heeft een heel mooie pass naar Délano die sneller is dan de twee verdedigers van Rijsoord. Hij doet hetzelfde als de aanvaller van Rijsoord eerder deed: over de te ver uit zijn doel staande keeper met een fraaie lob de gelijkmaker scoren.

Verdedigend staan we goed. Onze verdediging geeft weinig weg en toch is er dan die kans van Rijsoord, die normaal gesproken de 1-2 geweest zou zijn, ware het niet dat Jelle de bal van de doellijn weet te halen.

IFC speelt bij vlagen ook wel wat slordig en Harry roept dat er echt een tandje bij moet. Dat is niet tegen dovemansoren oren: Léon met zijn fluwelen techniek legt een bal in één keer dood en gaat voorop in de aanval. En uit een heel mooie aanval is het weer Délano die het net weet te vinden.

img_4926

Tot de rust is IFC met een paar fraaie aanvallen de partij die laat zien terecht voor te staan. Mika met een fraaie rush langs de zijlijn, schoten op het doel, maar geen eentje het doel in. We gaan dan ook rusten met 2-1.

De tweede helft laat een sterk aanvallend IFC zien. De eerste kans wordt nog niet verzilverd, de tweede komt voort uit een vrije trap. Hij wordt op eigen helft genomen en de trap is natuurlijk heel mooi, maar het zijn drie verdedigers die gewoon niet bewegen en Melle is er met de bal vandoor. Hij aarzelt niet en 3-1 is een feit.

Rijsoord lijkt zich te herpakken. Dennis moet een paar keer redding brengen. Dan is er de slechte pass van Rik, een speler van Rijsoord. Ik ken zijn naam omdat de ouders hem als schuldige aanwijzen. Stan maakt er goed gebruik van en scoort de 4-1. De wedstrijd is beslist zou je zeggen. Maar Jelle gaat er uit met een zere knie, Jochem verhuist van links achter naar het midden en dat is toch een verzwakking op links en Jochem vindt het midden niet zijn favoriete plek, maar het is even niet anders.

We hebben nog een buitenspeldoelpunt van Stan. Een zelfde buitenspeldoelpunt van Rijsoord, het vlaggen van de assistent wordt echter overruled door de scheidsrechter en dus is het 4-2.

Niks aan de hand zou je zeggen, maar wij gaan te ver achteruit en Rijsoord gelooft in een punt. Dennis redt IFC, Léon prikt hem net aan de verkeerde kant van het doel en Rijsoord scoort nog de 4-3.

En zo is het toch nog even billenknijpen. Maar gelukkig weet IFC de overwinning veilig te stellen. Een heel leuke wedstrijd met spanning, passie en sensatie.