IFC JO17-3 speelt een wedstrijd met twee gezichten en wint met 1-6

Tekst: Jacques
Foto’s: Yvonne en Jacques. Het fotoverslag vind je hier.

We gaan op bezoek bij Heerjansdam JO17-2, een team dat op de laatste plaats staat met geen overwinningen en geen gelijke spelen. We hebben vandaag niet de beschikking over Jasper en Jesse en Ryan is ziek geweest en zal maar kort spelen. Op de vraag of hij er nog in wilde was hij resoluut en dus was het goed dat we Duncan en Michael van JO17-4 bij ons hadden.

Het zal een wedstrijd met twee gezichten worden. We hadden vooraf maar niet gezegd dat de tegenstander nog geen punt had om onderschatting te voorkomen. De bal is en blijft twee helften van de wedstrijd rond.

Ik moet het begin missen. De scheidsrechter heeft geconstateerd dat de passen van Duncan en Michael niet in het mapje zitten. Omdat ik ziek was heeft Regina de pasjes vrijdagavond opgehaald en in het mapje gedaan, dus toen ik haar belde was ze resoluut: hij heeft niet goed gekeken, ze zitten achterin. Ik loop naar het wedstrijdsecretariaat en constateer met de wedstrijdsecretaris dat alles klopt. Hij print het wedstrijdformulier voor me uit en zegt dat ik tegen Martin moet zeggen dat het helemaal goed zit.

Teruggekomen bij de wedstrijd is het nog gelijk met een wedstrijd die op onze helft gespeeld wordt. Gelet op de stand en het doelsaldo een rare constatering en inderdaad zie ik een heel leuk combinerend Heerjansdam. IFC doet wat we de laatste wedstrijd zo verfoeid hebben: De lange bal naar voren en dan zien we wel. Hij valt deze wedstrijd twee keer goed en er komen twee identieke doelpunten uit voort. Het eerste doelpunt is de 0-1 met een lange pass van Jelle die Délano de bal over de uitlopende keeper ziet schieten. Een fraaie boogbal.

Het tweede doelpunt is Stan die Délano vindt en weer is het een boogbal. Tussen deze twee doelpunten zit nog de gelijkmaker. IFC geeft de tegenstander veel ruimte en het doelpunt is verdiend.

In de pauze toch wat gemor bij het uitpubliek. Het spel is zo niet echt aantrekkelijk en er zit te weinig voetbal in.

De tweede helft laat een heel andere wedstrijd zien. Wouter heeft vandaag een prima aanname en is bijzonder snel. De 1-3 zorgt ervoor dat Heerjansdam het hoofd wat laat hangen. Daar maakt IFC gretig gebruik van. Ineens wordt er gevoetbald en dat hebben we nu een paar wedstrijden gezien: dan komen de kansen vanzelf. Jelle op Wouter op Délano en het is 1-4.

Kort daarop een corner en is het Jelle die van dichtbij inkopt. 1-5.

Heerjansdam maakt niets meer klaar. Als Jelle in de 16 onderuit geschoffeld wordt is het een terechte penalty. De keeper van Heerjansdam is geen geliefde gast bij IFC. Hij komt regelmatig met gestrekte benen in en deze keer raakt hij Jelle. Hij heeft ook al eens lelijk nagetrapt wat met de mantel der liefde en een handdruk afgedaan is. Dennis mag om die reden de penalty nemen en dat doet hij op perfecte wijze. De eindstand is dan ook 1-6.

In de tweede helft heb ik alleen maar goede voetballers gezien. Een mooie afsluiting van de eerste helft van het seizoen.

Iedereen bedankt tot zo ver en Duncan en Michael voor het meedoen vandaag. Jullie hebben een prima wedstrijd gespeeld. Met de juiste hoeveelheid gif, de beweging ook zonder bal en het harde werken. Prima teamspelers!