IFC JO17-3 speelt goede wedstrijd

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Sandra van der Waal – je vindt ze hier

30227616082_465228e822_mVandaag spelen we tegen een team dat hoog op de ranglijst staat. Nieuw Lekkerland staat gedeeld eerste en met 19 doelpunten voor en 6 tegen is dit een tegenstander van formaat. Wij missen Léon, Stan en Mareno en hebben Jarno bereid gevonden om met ons mee te voetballen.

29712623143_0c767f7f98_mDe eerste helft was leuk om naar te kijken. Beide teams wilden voetballen en het krachtsverschil was niet zo groot als de ranglijst doet vermoeden. IFC is een paar keer gevaarlijk en mist in deze wedstrijd een echte afmaker. Verdedigend staan we goed en er is regelmatig sprake van een mooie combinatie en vaak zelfs van combinaties.

De eerste helft blijft het 0-0 en daar mag IFC JO17-3 best trots op zijn.

30047229110_07c39f6fa5_mDe tweede helft is een iets ander verhaal. Wat blijft is de amusementswaarde van de wedstrijd. Nieuw Lekkerland zet echter IFC vast op eigen helft en er is een hele periode dat IFC eigenlijk niet op de helft van Nieuw Lekkerland kan komen. Gaandeweg de tweede helft wordt dat wel iets beter en krijgt IFC een paar grote kansen. Het is echter Nieuw Lekkerland dat de score opent.

30258040001_79bab212fe_mEn als de wedstrijd verloren dreigt te gaan zet de trainer de boel iets om. Een alles of niets om een punt te redden. Het lijkt te gaan werken; echter we benutten de zelf gemaakte kansen niet en dan is de wet van Johan onverbiddelijk. Als jij niet scoort, doen zij het en de eindstand is 0-2.

29712660593_60f5b65bbe_mEr zijn genoeg aanknopingspunten om mee verder te gaan. Jarno heeft zijn uiterste best gedaan en past prima in dit team. We willen hem ook komende week graag lenen, omdat we dan nog steeds niet compleet zijn.

30258041371_88218be514_mDe wil om te blijven voetballen was hartverwarmend en de combinaties bij vlagen echt mooi. Kortom: we hebben verloren, maar verlieten het veld met opgeheven hoofd!