IFC JO17-3 verliest El Classico da Ambacht

Tekst en foto’s: Jacques Grossouw (het fotoverslag vind je hier)

Vandaag komen onze buren op bezoek. Een spannende wedstrijd want gelet op de stand zijn we ongeveer even sterk. Wij missen Jelle en voor hem is Mika de Heer vandaag in het team opgenomen. Jochem was de beoogd aanvoerder, Teus de beoogd coach, Ingmar de beoogd scheidsrechter en Daan de beoogd assistent-scheidsrechter. Maar geen van deze beloftes wordt waar gemaakt. En zo was Jesse vandaag de aanvoerder, Daan de coach, Teus de scheidsrechter en Jan de assistent-scheidsrechter.

De eerste paar minuten van de wedstrijd is IFC meteen op de helft van ASWH te vinden. Maar ASWH voetbalt net wat makkelijker en twee keer versnellen is genoeg voor twee doelpunten. En zo kunnen alle plannen vooraf gemaakt de prullenbak in. IFC moet aan de bak en dat doen ze dan ook. Een mooie strijd zonder echt goed voetbal. Het is Mika die de aansluitingstreffer maakt en de ruststand bepaalt.
Het begin van de tweede helft maak ik niet mee. Op het hoofdveld speelt JO15-5 tegen Alblasserdam JO15-2 waar de gemoederen hoog oplopen. Een beslissing van de scheidsrechter wordt in twijfel getrokken wat leidt tot een serieus gevaarlijke situatie. De wedstrijd wordt niet uitgespeeld. Waar gaat dit over denk ik dan.

Terug naar El Classico, waar beide partijen niet de allerbeste wedstrijd op het veld neerzetten, maar wel weer een spannende wedstrijd. Over en weer kansen. ASWH lijkt de wedstrijd te beslissen. De 1-3 zorgt er echter niet voor dat IFC het er bij laat zitten. Wouter scoort de aansluitingstreffer en IFC zet nog een tandje bij.

Het laatste kwartier is voor IFC, dat aanspraak maakt op de gelijkmaker. ASWH blijft alert. Als IFC verzuimt om de gelijkmaker te maken is het ASWH dat in de tegenaanval de 2-4 scoort. En daarmee de eindstand op het scorebord brengt.

Ik gunde IFC de gelijkmaker, er is hard gestreden, maar als je hem niet maakt doen zij het wel. Dat is voetbal en nu staat ASWH net 1 punt boven ons, met een wedstrijd meer gespeeld. Dus laten we de rug rechten en gewoon verder gaan.

Bedankt Mika, Teus, Daan en Jan….. Bedankt spelers.