IFC JO17-3 verliest nipt van Dubbeldam JO17-5

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Sandra was er niet…..

Het is vandaag slecht weer. Een dreigende regen en erg fris, misschien wel koud. We missen vandaag Délano en Jasper en we spelen op KG5. Als de wedstrijd begint fluit niet scheidsrechter Bas maar scheidsrechter Harry. De schrijver dezes staat onwennig met een boekje vol onleesbare krabbels als would be coach in de dug out. Het boekje heb ik nu hier thuis en ga ik onder mijn kussen leggen.

En ik zie een heel vroege 0-1 en dat heeft alles te maken met een heel snelle en alerte spits van Dubbeldam en matig uitverdedigen van IFC. We hebben praktisch de hele wedstrijd om dat weer recht te trekken, maar het spel verloopt moeizaam. Een misstap bij het verdedigen, ik schreef in het live verslag dat een polletje de oorzaak was, maar op kunstgras moet een ander excuus verzonnen worden, het leek meer op verkeerde timing, en weer is Dubbeldam alert en staat het 0-2.

We hebben de eerste helft nog best wat goede mogelijkheden om de stand rooskleuriger te maken, maar de keeper van Dubbeldam is snel, zeker geen lijnkeeper en voorkomt dat we scoren.

De tweede helft laat een ander IFC zien. Ineens gaan we agressief de duels aan, geven we de tegenstander geen ruimte om rustig op te bouwen en lukt het ons om drie keer te scoren. Wouter scoort de 1-2 op uitstekend aangeven van Duncan. Een kwartiertje later Léon met de gelijkmaker gevolgd door een voorsprong van 3-2.

Dubbeldam komt niet meer aan voetballen toe, maar IFC hinkt op twee gedachten lijkt het. Gewoon doorgaan en de voorsprong uitbouwen of de voorsprong verdedigen. En dat laatste lijkt het geval, waardoor Dubbeldam ineens weer kan combineren. Een fout achterin leidt de gelijkmaker in en vijf minuten later is de eindstand bereikt van 3-4.

Nog noemenswaardig is dat de scheidsrechter waarschuwt dat als er geprotesteerd wordt een gele kaart gegeven zal worden. Een speler van Dubbeldam wordt daar de dupe van. Geel en een andere speler van Dubbeldam is het daar niet mee eens: nog een gele kaart. De coach van Dubbeldam zal na de wedstrijd aangeven dat hij het zwaar bestraft vond, maar hé, als je nu gewaarschuwd wordt dat protesten een gele kaart oplevert, verwacht je dan als coach dat de scheidsrechter de kaart in voorkomende gevallen niet geeft?

Op basis van de tweede helft heb ik er alle vertrouwen in dat we wedstrijden gaan winnen. Het zag er echt goed verzorgd uit! Dus op naar de volgende wedstrijd…..