IFC JO17-3 verliest onnodig van Wieldrecht JO17-3

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Sandra van der Waal (je vindt ze hier)

De wedstrijd wordt onder gunstige omstandigheden gespeeld. Het weer is lekker om te voetballen en lekker om als toeschouwers langs de lijn te staan. Het team is helemaal compleet en ondanks het relatief vroege uur staat iedereen er fris en fruitig bij.

jo17-3

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we de teamfoto gemaakt. Hij zal zo snel als mogelijk op de teampagina geplaatst worden. Verder is het wetenswaardig te weten dat Wieldrecht een wedstrijd meer gespeeld heeft en een wedstrijd gewonnen heeft en een wedstrijd verloren heeft.

har-en-basDe wedstrijd staat onder leiding van Bas Quadt, die vanaf de eerste minuut duidelijk maakt dat hij de baas is. Hij fluit strak en kapt elke discussie met spelers af. Ik heb Bas nog niet zo goed zien fluiten als vandaag.

IFC laat zien progressie gemaakt te hebben. Het voetbal ziet er verzorgd uit, met hier en daar een wat slordige balcontrole. De eerste kleine kans is voor IFC. Daar staat wel tegenover dat de eerste echte kans direct na deze kleine kans, echt voor Wieldrecht was. Niet kort verdedigen en een speler kan uithalen. De hoek is lastig en de bal raakt de lat. IFC is gewaarschuwd.

Een overtreding in het strafschopgebied van Wieldrecht wordt door de scheidsrechter bestraft met een penalty. We weten van PSV dat dit nog niets zegt, maar wij hebben Jesse die de bal opeist en het net laat bollen. Het staat 1-0 voor IFC.

In deze fase vind ik IFC beter dan Wieldrecht. Wieldrecht zet snel druk, IFC weet daar goed mee om te gaan en is minder slordig met de bal naar elkaar overspelen dan Wieldrecht is. Na weer een knappe aanval staat het 2-0. Het is Stan die niet aarzelt en de bal uiterst rechts het doel in schiet, onbereikbaar voor de keeper.

Met deze stand gaan we ook rusten.

De tweede helft, ik weet niet wat er in de limonade zat, of wat de trainer uitgelegd heeft, zien we een heel fel Wieldrecht en een slap IFC. Dit resulteert in twee aanvallen binnen vijf minuten, die beide leiden tot een doelpunt voor Wieldrecht. De gelijke stand heeft Wieldrecht in elk geval moed gegeven, want beide teams zijn aan elkaar gewaagd.

mel-en-jochDe tot dan uitstekend leidende scheidsrechter gaat ineens liggen en geeft aan niet verder te kunnen. En dat betekent dat onze trainer verder gaat als scheidsrechter. Harry kan dat uitstekend, maar vindt dat niet leuk. En als de trainer van Wieldrecht a-sociaal uit zijn plaat gaat als Harry de assistent scheidsrechter vraagt in lijn te gaan staan bij de achterlijn, omdat er een corner genomen wordt, begrijp ik helemaal waarom scheidsrechter zijn niet leuk is. De spelers begrijpen hun coach niet en proberen hem tot kalmte te manen, maar deze man luistert niet naar anderen. Na de wedstrijd blijkt dat hij dacht dat Harry zijn eigen spelers aan het coachen was. Maar dan nog….. Waar gaat dit over.

Het laatste deel van de wedstrijd zijn er over en weer kansen. IFC sluit echter bij balbezit onvoldoende aan en zo staat Délano regelmatig in zijn eentje tegenover drie verdedigers, zonder enige hulp. En als Wieldrecht dan wel tot scoren komt is het resultaat dat we nul punten overhouden aan dit duel. Even later fluit Harry af en kijkt het onpartijdige publiek terug op een mooie wedstrijd. Het thuispubliek en de spelers van IFC zullen het eens zijn dat de wedstrijd mooi was, maar op basis van de eerste helft had IFC hier drie punten moeten halen.

Laten we het goede spel vasthouden, dan gaan we in deze competitie zeker wedstrijden winnen.