IFC JO17-3 verliest van koploper RCD JO17-2

Tekst: Jacques
Foto’s: Sandra; het verslag vind je hier

31271270655_a886c11acd_zDe wedstrijd van vandaag was op voorhand niet spannend. RCD heeft veel punten, veel doelpunten voor en weinig tegen en ze staan op de eerste plaats. Maar de bal is rond en onze jongens gemotiveerd en zo stonden we dan trillend langs de lijn. Trillend niet als in “van spanning” maar als “van koud”.

En elk seizoen denk ik weer, waarom is er een winterpauze en geen winterstop. Straks gaat het lekker weer worden, maar dan is het seizoen afgelopen. Wat is het toch koud als er een windje staat en het kwik weigert om uit zijn bolletje te komen.

31271262455_5bdcb62d24_zDe wedstrijd is eigenlijk weer een heel leuke wedstrijd om te zien. Zeker de eerste helft, waar alle spelers de strijd op een sportieve manier aangaan en er gevochten wordt voor elke meter gras. Het spel gaat dan ook op en neer. De scheidsrechter zou na de wedstrijd het spel als volgt analyseren: goede verdediging, maar voorin hebben jullie twee man die redelijk geïsoleerd staan. Tot de 16 heel goed voetbal, maar daarna kunnen de twee aanvallers de bal niet kwijt.

31156350431_912f1dc49d_zNou, ze kunnen de bal wel kwijt maar niet aan een speler van IFC, want onze voorhoede bestaat uit snelle mannen en de aansluiting is er niet altijd. En als we een mannetje bij zouden zetten in de voorste linie worden we wel gevaarlijker weten we uit voorgaande wedstrijden, maar gaat het in een andere linie verkeerd. Maar goed, vandaag hebben we een sterke verdediging en de eerste helft zijn we niet de minste. De kansen die we krijgen gaan er echter niet in en de 1-0 is een mooie aanval van RCD en hoewel het thuispubliek het een lucky goal vond, heb ik een andere mening. Mooi voor en goed geraakt over de keeper heen.

Het tweede doelpunt valt nog voor de pauze. Een schot wat door onze keeper gehouden wordt, maar niet klemvast en RCD is er eerder bij dan IFC. 2-0 en dat ik ook de ruststand.
30903394580_e275ae2a6d_zDe tweede helft was ook het aanzien waard. RCD gaat er echter wat forser in dan in de eerste helft Daarvan zal de scheidsrechter na de wedstrijd zeggen dat er een jongen tussen liep die vaak en ook nu weer begon te mekkeren. Na de eerste waarschuwing werd hij vervolgens door zijn eigen spelers gemaand om zijn mond te houden.

Ook leuk: een tegenstander struikelt over zijn eigen benen, de goed fluitende scheidsrechter geeft de vrije trap aan RCD en de betreffende speler kan zijn lach niet inhouden.
31156341021_f076018658_zDe tweede helft laat wel een paar mooie aanvallen van IFC zien. Er waren zeker mogelijkheden om te scoren, maar hij wou er niet in. En RCD speelde wat dat betreft beter. Uiteindelijk wordt het zelfs 5-0 voor de thuisploeg. En toch kijk ik weer terug op een goede wedstrijd. IFC JO17-3 kent het concept “strijden en niet opgeven” als geen ander. Dus toch mijn compliment.