IFC JO17-3 weet weer wat verliezen is

Na een seizoen waarin niet verloren werd is het nieuwe seizoen goed begonnen. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen en de wedstrijd van vandaag is tegen Herovina, een kleine club die van ons verloren heeft in de bekerfinale.

Een nieuw seizoen, dezelfde teams maar met een andere bezetting.

Herovina heeft een hoofdveld dat nog niet speelklaar is. Er rijdt 24×7 een grasmaaier rond, die af en toe in zijn hok rijdt om weer opgeladen te worden. Het was vandaag dan ook erg vroeg voor de JO17. De wedstrijd begon om 9:00 uur en dus reden we 7:45 uur naar Herwijnen. De kantine is verpand aan een bedrijf die goede koffie schenkt tegen een zeer lage prijs. Een aangename verrassing die leidt tot veel rondjes koffie.

IFC trapt af. Er was op dit vroege uur niet veel publiek.De taktiek van Herovina wordt al snel duidelijk. Kort dekken en, omdat IFC dat concept vandaag niet kent, rustig opbouwen van achter uit. Als de spelers van IFC dan ook nog slordig overspeelt zie je een sterker Herovina. De eerste aanval is dan ook voor de thuisploeg. Kort daarna de eerste aanval van IFC. Dan wordt er slecht uitverdedigd en dat moet je tegen dit Herovina niet doen. De achterstand is een feit.

Herovina gaat door met haar eigen spel. Ondanks enkele JO15 spelers hebben ze overwicht en even later is het 2-0. Een vrije trap wordt over de muur en net onder de lat geschoten.

IFC moet vervolgens uitkijken. Onnodige overtredingen en een scheidsrechter die duidelijk maakt daarvan niet gediend te zijn. Een paar spelers halen hun niveau, maar voor de meeste spelers is het vandaag niet hun dag.

Dennis is niet 100%. Hij is net terug van ziek zijn en geeft aan niet verder te kunnen. Wouter, die na de 2-0 de verdediging coacht gaat keepen. De strijd gaat in deze fase redelijk gelijk op. Het combineren van Herovina blijft mooi om te zien. IFC zet daar de lange trap naar voren tegenover met de hardlopende spelers geeft dat best wat kansen.

Vandaag maakt ook Ryan zijn debuut. Hij moet een verdediger onschadelijk maken die twee keer zo lang is als hij. Het size doesn’t matter wordt door Ryan bewezen, die een paar keer goed voor zijn tegenstander komt.

De rust maakt het mogelijk om het team beter op de rit te krijgen en in de tweede helft zie je dat IFC meer passie in haar spel weet te krijgen. Een schot op de lat komt bij een aanvaller die hard op de paal schiet. Hij wil er niet in. Melle heeft zijn opwachting gemaakt. Hij heeft de eerste helft moeten vlaggen en maakt de nodige meters. Hij is niet van de bal te zetten en krijgt een mooie vrije trap.

Dan is het toch bijna 2-1 en in de tegenaanval bijna 3-0. Slopend deze wedstrijd, die overigens onder aangename omstandigheden gespeeld wordt. Een beetje te warm voor de spelers schat ik in, maar voor mij als kijker was het prima.

Dan moet Stan er voor 5 minuten uit. Het maakt voor het spelbeeld niet veel uit. Weinig echt uitgespeelde kansen. Dan toch een lange trap die goed aankomt. Délano met het overzicht legt de bal bij Léon neer die niet aarzelt. 2-1.

Over en weer kansen. Maar geen goals meer. Jochem is nog 5 minuten aanvoerder geweest. Bij een vrije trap krijgt Jelle de bal vol op zijn oor. Hij gaat nog even door, maar laat zich dan toch wisselen.

Dennis heeft zich verder rustig gehouden. Hij zal weer snel de oude worden hopen we.

Mijn moeder wil graag laten weten dat ze scheidsziek was van de wedstrijd, een uitspraak die ik aan haar laat. Wij hebben vandaag zeker niet verloren door de scheidsrechter, maar uitsluitend van onszelf.