IFC JO17-3 wint de op één na laatste wedstrijd tegen Papendrecht JO17-3

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Jacques Grossouw en het fotoverslag staat hier

Het is vandaag 15 graden en zonnig weer. Een beetje wind maar gewoon lekker om te gaan kijken naar een wedstrijd van JO17-3. De tegenstander is Papendrecht JO17-3 en het veld, een knollenveld aan het einde van het terrein.

SONY DSC

Michael Valk komt ons vandaag versterken. Hij zal een prima wedstrijd spelen. Wouter is vandaag keeper, want Dennis kan vandaag niet en Jasper is nog steeds geblesseerd. Jochem zegt stoer geen pijn te hebben, maar de waarheid is dat hij op de eerste training van deze week op de voet van Jelle is gestapt, daarna zijn enkel zwikte en zo veel pijn had dat hij ervoor naar de huisarts is geweest. Die deed hetzelfde onderzoek dat we thuis, met de laptop op schoot, ook al hadden gedaan. Verstuikte enkel en rust kan je redden.

We hadden afgesproken om bij de sporthal te verzamelen en de twee auto’s reden weg, waarbij de vraag van de trainer aan mij was of ik als laatste of als eerste wilde rijden en we besloten in goed overleg dat ik de stoet zou sluiten.

Bij Papendrecht een bedrukte stemming. Een speler van JO15 (dus 13 of 14 jaar) was op 1 mei overleden na een ziekbed van een half jaar. Wat is het leven dan oneerlijk en wat word je dan hard op de feiten gedrukt, dat voetbal maar een spelletje is. De minuut stilte heb ik gemist, want toen we ruim voor tijd naar achteren liepen zagen we dat de wedstrijd al begonnen was.

De eerste helft heeft Papendrecht de wind in de rug. Het is moeilijk voetballen, omdat de bal erg raar stuitert. Het is een redelijk kaal veld met hobbeltjes en kuiltjes (echt geen grote) en dat is verrekte moeilijk voetballen.

Een leuke wedstrijd. Veel voetbal van beide kanten, maar IFC is wel steeds iets gevaarlijker en feller. Maar net als een club in Nederland, die Europees goed bezig is: kansen genoeg, maar je moet ze wel maken. Ik had 0-3 of zelfs 0-4 een goede ruststand gevonden, maar het is 0-1. Een mooie aanval en Délano die hem afmaakt.

Na de pauze zie je dat IFC heel goed uit de kleedkamer gekomen is en Papendrecht een stuk minder. Het zou dat windje in de rug kunnen zijn, maar feit is dat we heel snel de 0-2 maken. Melle die een mooie solo maakt langs de lijn, op tijd naar binnen snijdt en goed voor geeft. Jesse scoort een fraai doelpunt. We zetten heel veel en heel snel druk en Papendrecht heeft het daar best moeilijk mee.

De keeper van Papendrecht ziet er vervolgens niet zo goed meer uit ten opzichte van de eerste helft. Ballen worden niet klemvast gepakt, ogenschijnlijk makkelijke ballen verkeerd ingeschat en harde schoten van grote afstand niet laten lopen maar onhandig proberen te vangen waarna het een corner is.

De nummer 10 ergert zich aan het feit dat Jelle elk duel van hem wint en het is duidelijk dat de wedstrijd gespeeld is. Léon scoort 0-3 en Délano de 0-4 en 0-5. Uiteindelijk geven we nog heel makkelijk een doelpunt weg aan Papendrecht.

Een fraaie eindstand van 1-5 en een derde plaats in de competitie. Nog een laatste wedstrijd tegen Pelikaan en dan kijken we zeker terug op een heel mooi seizoen. En Michael bedankt dat je meespeelde. Prima gedaan!