IFC JO17-3 wint, maar met één doelpunt te weinig

tekst: Jacques Grossouw
foto’s: Jacques Grossouw, je vind ze hier

Vandaag staat de wedstrijd tegen VVGZ JO17-3 op het programma. Het team wat vandaag op bezoek komt speelt een klasse lager in dezelfde competitie als onze JO17-4, waar ze stevig op de eerste plaats staan. Na 6 wedstrijden is het doelpuntensaldo 47 – 3. Te laag ingedeeld is de conclusie van de ouders van de spelers van VVGZ.

De wedstrijd staat onder leiding van Harry, want de scheidsrechter die eerder deze week op het formulier stond moet plotseling JO13-1 fluiten. De assistent-scheidsrechter is Jan en dat is een beetje jammer omdat de afspraak met Jan  is dat ook andere ouders zullen assisteren en dat is tot nu toe niet of nauwelijks het geval geweest, waardoor Jan onevenredig vaak de vlag ter hand moet nemen. Voetbal is een teamsport en dat geldt ook voor het team rond de jongens. Dus vaders…. sta op en vlag ook af en toe.

Terug naar de wedstrijd. De man of the match is Dennis. Zonder onze sluitpost hadden we dik verloren. Snoekduiken staat in hoofdletters in zijn woordenboekje want VVGZ heeft een heel goed voetballend team. Toch is het IFC dat de leiding in de wedstrijd neemt. Een mooie steekbal van Stan, die Délano in stelling brengt. Er zijn nog twee verdedigers van VVGZ, die vooral met zichzelf bezig zijn. De botsing van die twee maakt dat Délano makkelijk voor de keeper komt en de 1-0 staat op het scorebord. In de beginfase vind ik IFC sterk en is het VVGZ dat slordig balverlies leidt.

VVGZ zet echter een tandje bij en met vlagen komt IFC niet van de eigen helft af. De verdedigers hebben vandaag volop werk en de sluitpost houdt zijn doel schoon. En voorin krijgen we toch ook wat kansen, maar het tweede doelpunt zal pas ver in de tweede helft vallen. Een speler van IFC ligt geblesseerd op de grond. De leiding van VVGZ roept dit naar de scheidsrechter, die het spel stil legt voor de verzorging van de speler. En stuiterbal met de opdracht om de bal naar de keeper van VVGZ te spelen wordt door Stan vertaald als in de richting van de keeper en wel met een boogbal over hem heen, zo het doel in.

De 2-0 is genoeg om verder te bekeren, maar Harry eist de bal terug en legt nog even uit wat de bedoeling is. De tweede keer wordt de bal zachtjes in de juiste richting geschoven en blijft het dus 1-0.

Winst, maar niet groot genoeg om verder te bekeren.

Omdat Jesse tot de winterstop niet kan voetballen en twee spelers de Coopertest op school met verve gedaan hebben; Jochem en Jelle voelen hun hamstring (spreek uit hemstring, of heeft de trainer altijd gelijk ook als hij het uitspreekt als hamstring?) doen vandaag Jarno en Mika mee van Daan’s vriendenteam. Wij danken beide spelers voor hun inzet. De winst was er, maar jammer genoeg het verlies ook.