IFC JO17-3 wint met ruime cijfers Pelikaan, zonder thuispubliek

Verslag: Alex de Heer
Na een lekkere trainingsweek waarin de ploeg weer compleet was na al die negatieve testen van de afgelopen weken vandaag de thuiswedstrijd tegen Pelikaan. De ploeg moest het helaas stellen zonder de trouwe supporters.

Het team begon heel gemotiveerd en geconcentreerd aan de wedstrijd. Ze lieten Pelikaan duidelijk merken dat er niets te halen viel. Goed en stevig in de duels en lekker de bal rondtikken. Al snel een paar kansjes zonder succes, maar het kon niet uitblijven. En inderdaad een mooie aanval en de lekkere 1-0 netjes langs de keeper in het hoekje.

Alertheid bleef geboden tegen de snelle spits. Achterin letten ze goed op met het geven van de rugdekking en anders was de keeper scherp op de doorkomende ballen. Halverwege een knal van 25 meter die binnenzeilde om de marge te verdubbelen. Dat gaf meer rust en het tik-tik kwam goed los. Het mooiste van de wedstrijd kwam na een prachtige verre uittrap van Owen op Lars die de diepte insprintte. De bal stuiterde op de grond en Lars bleef geweldig koel en rustig en tikte de bal beheerst over de uitkomende keeper heen waarna de bal rustig over de doellijn hobbelde. Wat was dat schitterend want hierop is bewust getraind door Lars om de benodigde rust in dit soort situaties te bewaren. Fijn dat dit dan de beloning is daarvoor!

Toen was het verzet gebroken van de tegenstander. Naar hartelust combineerde het team door de linies heen. De ene aanval nog mooier dan de andere. De tegenstander vond het allemaal minder prettig. Gelukkig behield IFC de kalmte. Op slag van rust een pegel vanaf de 16-meter zorgde voor de 4-0.

In de rust gaven de jongens zelf aan dat ze de kalmte en de rust moeten blijven bewaren. Concentratie op het eigen spel en dan zelf lekker blijven tikken om de stand uit te bouwen.

In de 2e helft ging de ploeg door waar het was gebleven. De vrije man blijven zoeken en samenspelen. Slordigheidjes werden keurig met elkaar en voor elkaar opgelost zoals dat hoort in een TEAM. Een slim balletje vanaf 20 meter verdween rustig langs de paal in het net voor de 5-0. De ploeg wilde meer en bleef aandringen. Een terechte strafschop kende de scheidsrechter toe. Daan die sinds mensenheugenis niet meer had gescoord zette zich achter de bal. Hij ging in het doel maar vraag niet hoe… maakt ook niet uit want ook Daan staat nu ook op het scorebord!

Vlak daarna een strafschop tegen die Pelikaan prima verzilverde. Toen was het gelukkig weer IFC-tijd. Het werd allemaal wel wat minder nauwkeurig en de lange bal kwam vaker tevoorschijn. Begrijpelijk maar ook onnodig het jezelf moeilijk maken. Want de keren dat rondgaan van de bal werd toegepast werden meer kansen gecreëerd. Hoe lastig het ook is, blijf dat doen toch volhouden want dan wordt het alleen maar makkelijker.

Nog twee mooie doelpunten na prima uitgespeelde aanvallen kwamen op het bord. Helaas ook weer diverse ballen met van de doellijn gehaald die voorkwamen dat de dubbele cijfers geschreven konden worden. Vlak voor tijd schoot Pelikaan nog een mooie vrije trap binnen vanaf een plek waar die jongen dat waarschijnlijk nooit meer zal doen.

Een strakke en prima 8-2 winst met mooi voetbalspel dat op de lekkere grasmat werd gelegd. De ploeg liet zich van de beste kant zien zowel qua inzet, combinatievoetbal en ook de bewustwording dat je zelf rustig moet blijven op wat er ook gebeurt. Goed om te zien dat jullie dat zelf naar elkaar aangaven. Dan blijf je als team overeind en haal je op een positieve manier het einde van de wedstrijd. Dat bewijst dat jullie steeds slimmer en handiger daarin worden. Wees trots op dit allemaal mannen en op naar de volgende wedstrijden ! 👍🏻💪🏻