IFC JO19-1 in de finale van de Regio Rijnmond Cup op 10 juni

De meeste voetballiefhebbers hebben het wel gehoord. Op maandag 29 mei jl. is IFC JO19-1 kampioen geworden van de Dordt Centraal Bokaal. Voor de neutrale toeschouwer was het een geweldige wedstrijd. “De beste finale in jaren” werd er gezegd.

In de 1e helft kwamen de mannen van IFC JO19-1 al snel op een voorsprong die kort daarop werd uitgebreid tot 2-0. Oranje Wit JO19-2 liet echter zien, dat ze niet voor niets zo ver gekomen waren. Ze knokten zich terug in de wedstrijd en vlak voor de rust scoorden zij de 2-1. Dat bracht de hoop weer terug en was voor hen een goede opmars naar de 2e helft. Oranje Wit probeerde voortdurend met de lange bal de verdediging van IFC te ontregelen. Dat lukte zo nu en dan aardig, maar de mannen van het rood-zwarte IFC hielden stand. Tot 10 minuten voor tijd. Toen kreeg de laatste man van IFC een gele kaart, hetgeen inhield dat hij 10 minuten lang het spel vanaf de zijlijn moest gaan bekijken. Kort daarna bracht OW JO19-2 uit een vrije trap de gelijke stand op het scorebord.

Bij IFC had iedereen toen een deja-vu met de bekerwedstrijd tegen OW JO19-2. Daarin werd eerder in het seizoen tijdens een bekerduel ook een 2-0 voorsprong weggegeven waarbij IFC het onderspit delfde. Dat konden de mannen van IFC JO19-1 echter niet nog een keer laten gebeuren. Ze lieten de koppen niet hangen en knokten zich terug in de wedstrijd.

In de extra 5 minuten, waarbij ook de laatste man weer binnen de lijnen mocht, kwam het tot een snelle counter, waarbij uiteindelijk onze spits binnen de 16 werd neergehaald met een 100% strafschop tot gevolg. Ondanks de grote druk werd de penalty door onze topscorer keurig binnen geschoten: 3-2 voor IFC.

Daarna volgende nog 2 hele hete minuten, maar uiteindelijk blies de scheidsrechter af en kon IFC zich opmaken voor de 2e prijs van het seizoen, nadat ze eerder al kampioen werden in de hoofdklasse G en in Gorinchem net naast het districtkampioenschap grepen (ongeslagen 2e). Voor de Dordtenaren was het extra zuur, omdat de bokaal de laatste 6 jaar voortdurend naar Hendrik Ido Ambacht is gegaan, namelijk 3x naar ASWH en 3x naar IFC. Het werd nog een lange en zwoele avond in Dordrecht.

Nog is het seizoen van IFC JO19-1 niet ten einde. Doordat op 20 mei de tegenstander Spijkenisse JO19-1 niet kwam opdagen, plaatste IFC JO19-1 zich automatisch voor de finale van de Regio Rijnmond Cup. Deze wordt gespeeld op zaterdag 10 juni a. s. om 13. 30 uur op sportpark Duivesteyn van vv Hillegersberg, Duivenpas 11 te Rotterdam

Het sportpark ligt slechts op een half uur rijden van Hendrik Ido Ambacht, dus ik zou zeggen: kom zaterdag allemaal naar Rotterdam om de jongens van IFC JO19-1 aan te moedigen.

Ze zullen het nodig hebben, want ze spelen tegen Excelsior M JO19-1. Dit team ontliep in de nacompetitie op het nippertje de promotie naar de landelijke 1e divisie. Een tegenstander van formaat dus. Excelsior Maassluis is overigens hofleverancier voor de finales van de Regio Rijnmond Cup. Ook Excelsior O15, O17 en het 1e elftal staan in de finale. Het laatste team speelt aansluitend om 15. 30 uur tegen ASWH 1. Dit belooft ook een echte kraker te worden.

Hopelijk tot ziens komende zaterdag bij vv Hillegersberg ! Aanvang 13. 30 uur.