IFC JO19-1 kampioen!

Daar staan ze dan. Onze jongens van IFC JO19-1. Je zou zeggen dat de spanning van hun gezichten af te lezen is, maar niets is minder waar. Zeelandia heeft vorige week gelijk gespeeld en dat betekent dat onze jongens op papier al kampioen zijn.

Maar…… Eerst nog een krachtmeting tegen RCS. Let’s go!

We starten met elf fantastische mannen. Vanaf het startsignaal zit IFC er bovenop en heeft duidelijk meer balbezit dan RCS. De laatst genoemde voetbalclub staat onderaan in het klassement, maar wat een inzet tonen deze jongens.

Wie ook veel inzet toont is Gino. De familie, beter gezegd supportersclub van Gino is in grote getale aanwezig op de tribune. Tantes, ooms, nichtjes en neefjes. Dan denkt u dat dit alles was? Nee hoor. Opa komt aanlopen en dat gaat niet ongemerkt voorbij. De neefjes van Gino zorgen voor een warm onthaal, terwijl Gino bijna scoort met en kopbal. Een ”van Persietje” kan ik het noemen.

Dit resulteert in een corner. Nu is het wel raak! In de 29e minuut scoort Gino de 1-0 met een mooie kopbal. Zijn supportersclub laat zit niet ongemerkt voorbij gaan. Aan Gino zijn fans ligt het in ieder geval niet. Dit is overigens ook doelpunt nummer 103. Vorige week zijn we de 100 gepasseerd.

Hoe dichter we bij de rust komen, hoe kouder het wordt. Er waait een frisse bries over de velden van IFC. Het is tijd voor actie en daar zorgt Jordan voor. In de 45e minuut wordt de 2-0 gemaakt. RCS zorgt ook voor actie en maakt één minuut na de 2-0 de 2-1. Met deze stand gaan de mannen de kleedkamer in onder het genot van een warme beker thee of limonade.

Na de rust wordt Berkant gewisseld en Dimitri komt het middenveld versterken. Na een paar minuten spelen wordt de 3-1 al gemaakt. Ik ben benieuwd of onze voorzitter wel eens heeft nagedacht over de hoeveelheid decibel voetbalmoeders kunnen produceren. Geloof mij, dat is veel. Heel veel.

Er wordt lekker gevoetbald en hier en daar laten de mannen mooie acties zien. Dat moet natuurlijk worden vastgelegd door onze huisfotograaf Wendy.  De zon wordt gefotografeerd terwijl Wesley bijna kan scoren vanuit en corner die wordt genomen door Youri. De mannen krijgen vleugels en gaan steeds meer durven. Ondertussen trekt Bryan een blik spelers open en staan er weer vier andere kanjers op het veld. Aan de kant van RCS wordt ook gewisseld. Een paar frisse spelers mogen het team versterken. Dat ze fris en uitgeslapen zijn blijkt wel als RCS een vrije trap mag nemen. Gelukkig hebben wij altijd Kevin nog tussen de palen staan. Hij zorgt voor een mooie redding. De keeper van RCS komt ook nog een paar keer in actie en weet de kopballen van Rik en Youri uit het net te houden. Na een paar minuten weet Jordan wel het net van de tegenstander te vinden. De 4-1 wordt gemaakt.

Wanneer de laatste regenbui zich aankondigt maken de voetbalmoeders zich klaar voor het kampioensfeest.

Na het laatste fluitsignaal worden de champagneflessen opgetrokken en kan het feest beginnen. Een bloemetje en een kampioenshirt mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Kregen de jongens vroeger kindercampagne en een medaille, staan ze nu te feesten in Eeterij Tapperij ‘t Ambacht. Daar bleef het nog lang gezellig!

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.