IFC JO19-2 laat de winst aan Drechtstreek JO19-4

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw

Vandaag staat de wedstrijd tegen Drechtstreek JO19-4 op het affiche. Een te nemen horde, zo is de verwachting, want Drechtstreek staat bijna onderaan en wij staan bijna bovenaan. Maar de bal is rond en dat zal vandaag ook pijnlijk duidelijk worden.

De wedstrijd is mooi om te zien. Twee ploegen die bij vlagen mooie aanvallen laten zien. Twee ploegen die dezelfde slordigheden hebben. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. En de 0-1 van Dylan K maakt de verwachting waar dat we deze wedstrijd winnend af zullen sluiten.

Daar doet de 1-1 die 7 minuten later op het scorebord staat niets van af, want twee minuten later is het weer Dylan K die de voorsprong van 1-2 laat noteren. Dat is ook de ruststand.

De tweede helft wordt gekenmerkt door een paar momenten die vervelend uitpakken voor IFC. Direct na de aftrap van de tweede helft krijgt IFC de kans om verder uit te lopen. Een 100% kans die er niet in gaat. Meteen in de tegenaanval is Drechtstreek effectiever en staat het in plaats van 1-3 in eens 2-2. En in dezelfde minuut loopt Drechtstreek geheel uit naar 3-2. Op dat moment geheel terecht overigens.

Dan een penalty en Dylan K ontfermt zich over de bal. Een harde trap en over het doel. En heel kort na deze misser krijgt Drechtstreek een penalty. De vandaag bijzonder goed keepende Dennis houdt de bal tegen, maar in de rebound scoort Drechtstreek de 4-2 en is de wedstrijd gespeeld.

En daarmee is een mogelijk kampioenschap ineens ver weg. En ik denk volledig onnodig. Maar we vervallen in dezelfde slordigheden die we vaker laten zien: te lang de bal houden, te egoïstisch voor het doel van de tegenstander. Ook de corners waren deze keer futloos. Het is dat Dennis veel ballen had en dat Jochem zich drie slagen in de rondte rende om links en rechts te verdedigen want anders had de uitslag nog dramatischer geweest.

De volgende wedstrijd is maandag tegen Pelikaan. Ze staan op de tweede plaats. Ik hoop dat we ons kunnen opladen om er een mooie wedstrijd van te maken.