IFC JO19-2 sluit eerste helft van het seizoen winnend af tegen ASWH

Tekst: Jacques Grossouw

De Klassieker, De Topper, De Gelderse Derby, “De derby van Spakenburg”, Superclásico, Clásico de Avellaneda, De klassieker van België, De topper van België, Revierderby of Kohlenpott-derby, Nordderby, Clássico Vovô, Clássico dos Gigantes, Clássico dos Milhões, Fla-Flu, Derby Paulista, Cairo derby, North West derby, Merseyside-derby, Le Classico, Derby du Rhône, Derby ton eonion antipalon, (“Derby van de eeuwige vijanden”), Derby della Madonnina, Derby della Capitale, Derby della Lanterna, Derby della Mole, Derby d’Italia, El Clásico, Al Derby, Superclásico, Clásico Moderno, The Old Firm, El Clásico, Superclásico, El Derbi, Derby van Barcelona, Istanbul Derbisi, Kıtalararası Derbi, İzmir Derbisi,
El Superclasico, El Clásico Capitalino, allemaal klassiekers net als de Derby van Ambacht wedstrijden op zich.

En dus kun je vooraf niet zeggen dat IFC tegen ASWH een makkie zal worden. Ja, we staan hoger in de ranglijst, maar onderlinge duels met ASWH maken ongekende krachten los. En er was een trainer bij als toeschouwer, die mijn lovende wedstrijdverslagen kwam controleren. Ik ben benieuwd of hij onderstaand verslag herkent.

De scheidsrechter van dienst was Thijs Blinde. Hij fluit voor het begin van de wedstrijd en kan binnen een minuut al weer fluiten voor een nieuwe aftrap. ASWH heeft die ongekende kracht en zet meteen volop druk, gaat voortvarend naar voren en IFC staat met samengeknepen achterwerk te kijken wat er gebeurt. En dus is het 0-1 en dat ging zo snel dat ik verbaasd was dat ASWH zo laag in de rangschikking staat. Maar we gaven wel veel ruimte weg.

IFC is wel meteen wakker, trekt ten strijde maar het ziet er rommelig uit. Johan zei al dat voetballen simpel is, maar simpel voetballen niet. En dat zie je in deze wedstrijd aan de kant van IFC. Het duurt bijna een kwartier tot Dylan de gelijkmaker scoort. En nauwelijks een minuut later is het Sjaak die goed doorgaat op links, mooi voor geeft en weer Dylan die scoort. 2-1 en de paniek die we eerst bij IFC zagen, zie je nu bij ASWH.

Het spel golft tien minuten heen en weer. Overal wordt strijd geleverd en dat maakt de wedstrijd wel spannend. Wel veel de lange bal en we zien het wel en elkaar coachen hebben we geen tijd voor. ASWH is slordig bij het afmaken en als Mark een steekpass op maat geeft op Melle en Melle vanuit een moeilijke hoek op doel schiet is het ineens 3-1.

En vijf minuten laten is het Menno die met een afstandsschot zelfs de 4-1 op het scorebord zet. Hij zal na de wedstrijd zeggen dat hij direct na het raken van de bal dacht dat ie wel het doel in zou gaan.

ASWH speelt een lekkere pot voetbal. Ondanks de ruime achterstand gaan ze goed door en IFC moet zelfs een keer aan de noodrem trekken, in het strafschopgebied. Een penalty dus. Een dot psychologische oorlogsvoering door Dennis, die in alles laat zien dat hij denkt dat de bal naar de linkerhoek zal gaan. ASWH kiest om die reden voor de rechterhoek, maar vlak voordat de bal de schoen verlaat is het Dennis die vol gestrekt naar de rechterhoek duikt en de bal er naast ranselt. Het maakt hem wat mij betreft de man of the match!

IFC gelooft het verder wel. Slordig spel en geen oog voor medespelers. ASWH doet nog een Ambachts kwartiertje. Het is in een paar minuten 4-2 en 4-3 en de spanning is weer helemaal terug.

Dan weer een penalty. Deze keer voor IFC. Dylan ontfermt zich over de bal en schiet hard en beheerst de 5-3 binnen. En dan is de wedstrijd nog niet gespeeld. Zeker als ASWH scoort en de 5-4 op het scorebord terecht komt.

En dat is de eindstand.
Noemenswaardig is nog dat scheidsrechter Thijs kramp kreeg. Jan, de vader van Dennis, redde ons door te gaan fluiten. En daar zijn we heel blij mee, want ik was teruggelopen naar de kantine, maar zag niemand die bereid was om te fluiten.