IFC JO19-2 verliest nipt van sterk VVGZ JO19-2

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag vind je hier

Vandaag een mooi affiche. De nummer 1, IFC, tegen de nummer 2, VVGZ. Op papier een leuke wedstrijd en dat was het ook een helft lang. Een sterk en beter VVGZ tegen een IFC dat de beste kansen krijgt. VVGZ zet vanaf de eerste minuut vol druk op de defensie van IFC. Mooi voetbal, maar het is toch IFC dat de voorsprong neemt. Dylan op links trekt naar binnen en schiet beheerst in.

VVGZ is de hele eerste helft feller dan IFC en combineert mooi tot de 16 meter. Je houdt je hart vast als ze gewoon zouden voetballen, maar ze schieten graag van afstand en dat sorteert niet in doelpunten.

Na een kwartier toch de verdiende gelijkmaker. We missen vandaag Dennis en zijn vervanger is Marco, die laat zien dat hij een prima keeper is. Hij houdt IFC in de wedstrijd met menig goede redding. Hij moet vandaag veel werken maar doet dat prima.

En zo gaan we rusten met een gelijke stand.

De tweede helft ontaardt in een rommelige wedstrijd. En dat ligt niet aan de teams. Die willen graag voetballen en beide teams doen dat op een in mijn ogen sportieve manier. De wedstrijd wordt echter steeds onderbroken voor een vrije trap. En dat geeft een hele andere wedstrijd.

Het blijft lang gelijk en dan is het in eens 1-2 en kort daarop 1-3. Dylan scoort dan toch de aansluitende treffer. Dylan B. om precies te zijn. Een hard schot en een mooi doelpunt. Een heel goede verdediger die ook kan aanvallen!

Terugkijkend viel me wel op dat er twee soorten spelers in IFC JO19-2 spelen: Alle spelers zijn op een positieve manier fanatiek, maar er zijn spelers die de bal verliezen en dan weer heel snel jagen op hernieuwd balbezit en er zijn spelers die de bal verliezen en dan kijken of het kunstgras echt groen is. Verder zag ik een paar keer dat spelers met de rug naar het vijandelijk doel staan, de bal krijgen en dan niet slim terugleggen, maar omdraaien en tegen een tegenstander oplopen, en dan de bal kwijt raken. We coachen ook niet altijd Als we de komende tijd aan deze verbeterpuntje gaan werken, dan wordt het nog mooier….