IFC JO19-2 verslaat JEKA JO19-4 in rare wedstrijd

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw

Vandaag komt JEKA uit Breda op bezoek. Ze komen met een assistent-scheidsrechter en zonder trainer naar Hendrik-Ido-Ambacht, waar IFC JO19-2 onze gasten ontvangt. De eerste helft leggen beide teams een leuke wedstrijd op de mat. Het is Dylan B die een mooie pass heeft op Dylan K die het eerste doelpunt op het scorebord tovert. Ik heb het doelpunt niet gezien; keeper Martijn van Zaterdag 4 loopt een hamstringblessure op en dus moest ik even EHBO verlenen.

JEKA is de iets sterkere ploeg, maar IFC komt toch ook regelmatig voor het doel van onze tegenstander. Toch wordt het verdiend 1-1 en ook de 1-2 is niet onverdiend.

En dat is ook de ruststand.

De tweede helft is verre van leuk om te zien. IFC komt wat beter uit de kleedkamer en Dylan komt met de bal aan zijn voet het strafschopgebied binnen. Hij wordt op een onhandige lompe wijze gestopt. De speler van JEKA wordt het veld uitgestuurd en IFC krijgt een strafschop. En zo trekt IFC de stand gelijk.

JEKA weet zich in de tweede helft nog twee keer gestraft met het uit het veld sturen van een speler. Een speler is te laat en haalt een speler van IFC onderuit. Ook hier was wel enige discussie over het wegsturen van de speler. Het leek niet boze opzet, meer dat een speler veel te laat was.

De spelers van JEKA zijn vol onbegrip en de laatste overtreding was gewoon een echte overtreding. En zo speelt IFC even 11-8. Dat maakt de wedstrijd echter niet leuker. IFC komt dankzij een penalty op 2-2 en wat mij betreft was dat een terechte uitslag geweest. IFC weet echter toch nog een keer te scoren. Een vrije trap die aangeraakt wordt door een speler waardoor de keeper op het verkeerde been kwam te staan. De einduitslag is dan ook 3-2, waarbij ik wil benadrukken dat ik de tweede helft echt niet leuk vond.