IFC JO19-2 voert na winst de ranglijst aan

Verslag: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw (je vindt het hier)

Vandaag komt sc Emma uit Dordrecht op bezoek. Ze staan op de eerste plaats in de ranglijst en IFC JO19-2 was dus gewaarschuwd. Het weer was fantastisch. En onder het toeziend oog van een flink publiek ontspon een mooie wedstrijd. Zeker de eerste helft waarin beide teams goed voetballend aanspraak maken op de winst.

SONY DSC

Als IFC de tegenstander wat te veel ruimte geeft is het Emma dat de score opent. Een solide aanval waarop weinig af te dingen valt. Dylan K., die ook een paar minuten in JO19-1 mocht spelen, komt het veld in. Samen met Mohammed vallen ze aan en al snel krijgt Dylan K. een driedubbele bewaking van Emma. Melle, Dylan B. en Jochem werken hard en krijgen de complimenten van onze tegenstanders. Het is mooi om te zien hoe Melle en Jochem steeds voor hun tegenstander weten te komen en hoe Dylan B. zorgt dat er niemand door komt.
Dylan K. doet wat van hem verwacht wordt. Hij scoort de gelijkmaker en de 2-1 is ook voor Dylan K. en dan is het Emma dat de gelijkmaker op het scorebord lijkt te zetten. De aanvaller die hem inkopt doet niets fout, maar Dennis wordt met twee handen door een andere speler geduwd en om die reden wordt het doelpunt afgekeurd. Emma ruikt bloed en minuten later is het verdiend 2-2.

De 2-3 is er eentje om in te lijsten. Een knap opgezette aanval en een snoeihard schot en onhoudbaar voor onze keeper Dennis. IFC geeft echter niet op en even later is het Mark die zijn tweede van het seizoen maakt. Een aanval uit het boekje, over veel schijven en dan staat het weer gelijk.

Mohammed zorgt voor de 4-3 en dan oogt Emma wat vermoeid. Hun aanvaller gaat nog onverdroten voort, maar de aansluiting is er niet meer. Een paar mooie uitbraken van IFC waarbij Mohammed de bal aan zijn voeten houdt, terwijl er een aantal verdedigers om hem heen staan en Dylan K., die eveneens een ware plaag is voor de verdedigers van Emma laten zien wie vandaag de baas is. De 5-3 en de 6-3 zijn van Dylan K. en het doelsaldo is voldoende om op de eerste plaats van de ranglijst te komen.

Vandaag waren een paar spelers verhinderd. Damian heeft meegespeeld en speelde een solide wedstrijd. Bedankt Damian!