IFC JO19-2 wint avondwedstrijd van Wieldrecht JO19-2 met 5-3 (en niet 5-2)

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw

Een avondwedstrijd is mooi, maar niet als je dat op veld C moet doen. Het licht is te zwak om foto’s te maken. Ik heb er toch 280 gemaakt en de paar minst slechte opgenomen in dit verslag. Maar de sfeer met het kunstlicht blijft voor het menselijk oog natuurlijk prachtig. En dat het een beetje vochtig was duurde gelukkig kort.

De wedstrijd was echt leuk. Wieldrecht zal niet bij iedereen warme gevoelens oproepen, maar dit team is een leuk team waarin goed voetbal zit. Ze zaten er flink bovenop en IFC voelde zich genoodzaakt om de lange bal te hanteren. Ook zie je dat de spelers te snel de bal wegspelen, zonder te kijken wie er allemaal de bal kan ontvangen. Een verdienste van Wieldrecht.

Een beetje tegen mijn verwachting in is het toch Dylan K die het eerste doelpunt op het scorebord tovert. De wedstrijd is dan nog geen kwartier oud. Dat is de wedstrijd ook niet als Wieldrecht gelijk maakt. 1-1. En dat staat ook op het bord als we gaan pauzeren.

De tweede helft laat een beter voetballend IFC zien. Dat vertaalt zich in een voorsprong. De rollen zijn omgedraaid, Wieldrecht speelt gehaast en IFC speelt vrijer, compacter en houdt beter de eigen posities bezet. Dylan K, scoort naast de 2-1 ook de 3-1.

Maar Wieldrecht blijft ook leuk voetballen en dat maakt de wedstrijd leuk voor de neutrale toeschouwer. Het wordt dan ook weer echt spannend als Wieldrecht 3-2 speelt. Mohammed zorgt dat we weer opgelucht adem kunnen halen en dan lijkt het gespeeld 4-2 en dat had ik op basis van de eerste helft niet verwacht.

Dylan K lijkt de eindstand op het scorebord te zetten. Maar het wordt niet 5-2 maar 5-3 als Wieldrecht terecht een penalty krijgt en benut.

De foto’s missen wat kwaliteit, maar ik zet ze er desondanks onder!