IFC JO19-2 wint lichtwedstrijd van sterk Oranje Wit JO19-4

Tekst: Jacques Grossouw
Vandaag geen fotoverslag. Het regende en na een paar minuten zei de camera al dat er geen lens op zat.

Voor de wedstrijd hebben we een minuut stilte gehouden uit respect voor Paul Pluijmert. Paul is overleden en heeft veel vrienden bij Oranje Wit.

Met een aanvangstijd van 16:15 uur, de bewolkte dag, waaruit toch enige regen kwam was het niet mogelijk om foto’s te maken. De wedstrijd was tussen de twee laagste teams in deze leeftijdscategorie van beide clubs en IFC staat iets hoger in de rangschikking met een wedstrijd meer gespeeld.

Aan het spelbeeld kon je dat niet zien. Oranje Wit speelde verzorgd voetbal, bouwde van achteren op en was bij vlagen zeer snel bij ons strafschopgebied. IFC had moeite met het druk zetten van Oranje Wit wat resulteerde in de lange bal naar voren, ook als dat niet nodig was. Er werd de eerste helft onvoldoende gecoacht waardoor het spelbeeld er paniekerig uitzag.

Oranje Wit komt op 0-1 en dat mag IFC zich aanrekenen. Dennis had een Onanaatje; hij claimde de bal maar had hem niet klemvast. In de tweede helft zou hij nog een paar keer een Onanaatje hebben waarmee hij voorkwam dat er een tegendoelpunt viel. IFC bleef proberen om haar spel te spelen en onze aanvallers kregen een paar kansen. Vijf minuten na de achterstand trekt Rohan de stand gelijk.

De storm Oranje Wit gaat dan wat liggen. Met name het afronden gaat gelukkig niet goed en zo komt IFC in de riante positie dat ze 2-1 voorkomen, dankzij een mooie aanval van IFC, die afgerond wordt door Dylan K. Even later is het toch weer Oranje Wit dat IFC onder druk zet. Jochem ziet geen andere uitweg dan de bal heel hard naar voren te schieten, Mohammed is er snel bij en dan is het zelfs 3-1 en wat een mooi doelpunt is dit.

Oranje Wit heeft echter twee minuten nodig om weer gelijk te maken. Twee snelle aanvallen waarbij de verdediging er niet goed uitzag, maken de 3-2 en de 3-3 en dan is het weer een wedstrijd waarbij de winnaar niet voorspeld kan worden.

Vlak voor het einde krijgt Dylan K de bal op randje 16, hij kan de bal niet kwijt omdat Oranje Wit goed opgesteld staat. Dylan K trekt naar binnen en krult de bal mooi naar de tweede paal. Als de keeper wat langer was geweest had hij hem er vast nog wel uit kunnen tikken, maar tot grote vreugde van het hele team is de stand 4-3.

En zo schrijven we weer drie punten bij.

Ik vond het een mooie wedstrijd, met veel voetbal en twee teams die er een sportieve wedstrijd van maakten. Veel publiek, ondanks het slechte weer. Zo moet voetbal zijn en op basis van het getoonde spel had ik ook kunnen leven met een gelijk spel!