Oranje Wit verliest van zichzelf; IFC JO19-2 wint na spannende wedstrijd

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw

Vandaag ontvangen we Oranje Wit JO19-3 en het weer is redelijk. Het zonnetje is lekker, maar de temperatuur voor de toeschouwers aan de koude kant. Vandaag spelen Fabian en Vincent mee. Vincent is geleend van JO17-2 en Fabian is lid geworden na een groot aantal jaren niet gevoetbald te hebben. Dat maakt hem direct speelgerechtigd en tijdens de training heeft hij laten zien goed mee te kunnen doen.

De wedstrijd start en we zien een IFC dat een beetje zoekende is en een Oranje Wit dat een prima opening kent. Ze komen dan ook na een kwartier spelen op een terechte 0-1 voorsprong. En die voorsprong weten ze twintig minuten te houden. Dan een penalty voor IFC. Dylan heeft de bal en wordt door de keeper onreglementair gestopt. Dat is de lezing van de scheidsrechter. Die wordt natuurlijk weersproken door de coach van Oranje Wit. Het is 1-1.
Dan begint Oranje Wit tegen zichzelf te spelen. Het begint in mijn ogen bij de coach, die luid roept dat ze de scheidsrechter al tegen hebben en dat ze moeten ophouden met tegen elkaar te ageren. En dat was jammer, want het was een leuke pot, waarbij IFC steeds beter in het spel kwam en er over en weer goede duels uitgevochten werden.

IFC loopt uit naar 2-1, weer Dylan, en 3-1 Mark uit een corner. De wind hielp goed mee. Oranje Wit komt op 3-2 en zo gaan we ook rusten.
De tweede helft maakt Oranje Wit na een minuut of 10 gelijk. Dylan scoort echter binnen een paar minuten. De 4-3 is op dat moment verdiend.
Over en weer worden nu overtredingen gemaakt en mogen spelers 10 minuten rusten. En dat is jammer, want er zit lekker veel voetbal in deze wedstrijd. Met Rohan op de paal, Melle over, is er kans op een grotere voorsprong. Dan met nog vijf minuten te gaan schiet Sjaak net naast, heeft Mohammed een fraai schot maar de keeper houdt de bal, Dylan raakt de paal. Even later schiet Mohammed weer fraai, en weer is de keeper attent. Een prima keeper die Oranje Wit in de wedstrijd houdt.

Dan een beslissend moment in de wedstrijd. Jochem bedient Dylan, die Mo aanspeelt. Deze keer is het wel raak. 5-3. De wedstrijd is dan gespeeld.
Het laatste doelpunt komt van Dylan. Het is 6-3 maar wat was het spannend.

Wat Oranje Wit zich mag aanrekenen is dat er na de wedstrijd vervelende woorden vielen. Ook naar het thuispubliek. En dat de frustratie groot was bleek ook na het vertrek van Oranje Wit, die de kleedkamer in een grote puinhoop achtergelaten hebben. En de schuld neerleggen bij de scheidsrechter is in de week van de SIRE reclame #doeslief niet passend.

Het was maar goed dat de scheidsrechter weinig toeliet, en dat deed hij in mijn ogen correct naar twee kanten.