IFC JO19-2 wint nipt van Dubbeldam JO19-3 in stevige uitwedstrijd

Verslag door Jacques Grossouw
Het fotoverslag vind je hier

Het is vandaag een mooie dag. Koud, maar niet te koud, en zonnig maar niet te zonnig. We zijn op bezoek bij Dubbeldam, waar twee trainers van IFC JO16-1 ook op bezoek zijn, om te kijken naar twee tegenstanders uit hun competitie.

De wedstrijd start met aardig wat publiek aan de zijkant van het veld. We beginnen 10 minuten later dan gepland en we zien een Dubbeldam dat snel speelt en goed combineert. Net als ik denk dat dit wel eens een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden is het IFC dat de openingsgoal scoort. Goed voetbal van Dylan, die oog heeft voor Mohammed voor het doel en zo staat het in de vijfde minuut 0-1.

En een paar minuten later is het zelfs 0-2. Dylan die niet te stoppen is en keurig binnen schiet. En zo is het ineens een eenvoudige wedstrijd, zo lijkt het.

Er zijn aardig wat wisselspelers bij Dubbeldam. En als een groot aantal in het veld komt breekt er een periode aan waarin stevig gevoetbald wordt. Overtredingen en overtredinkjes ontsieren in deze fase de wedstrijd. Vlak voor de pauze moet Dubbeldam zelfs met een man minder spelen, wegens het van achteren onderuit schoffelen van een speler.

Na de pauze is de tweede helft 11 minuten oud als weer Dylan, die niet te stoppen blijkt, een mooi doelpunt maakt. De keeper krijgt de bal teruggespeeld, Dylan stormt naar hem toe en de keeper probeert de bal weg te spelen, tegen de voet van Dylan en de bal rolt langzaam het net in. Hij scoort de 0-3 en daarmee lijkt de wedstrijd toch gespeeld. Lijkt, want drie minuten later heeft Dubbeldam drie minuten nodig om de stand gelijk te trekken. En dan ruikt Dubbeldam bloed en zet vol in op de winst. Daarbij gaat het ook weer redelijk fel. Maar ook IFC gaat feller de duels in, waarbij in elk geval een keer een gele kaart gegeven had kunnen worden, maar gelukkig voor IFC trekt de scheidsrechter hem niet.

Inmiddels heeft IFC geen wisselspelers meer. Rob is de eerste helft op eigen verzoek gewisseld; Jochem is hard onderuit geschopt en Melle is geraakt op een plek waar je als man niet geraakt wil worden.

Dubbeldam heeft een paar mooie aanvallen, maar de bal wil er niet in. Ze maken zeker aanspraak op de winst. Als Dennis ook nog eens een paar mooie reddingen laat zien zie je het geloof bij Dubbeldam wegebben. Het harde spel gaat door en ook Dennis wordt geraakt op de plek waar hij niet geraakt wil worden. Gelukkig kan hij verder gaan met keepen. Jochem en  Melle gaan uiteindelijk weer het veld in, om het team niet in de steek te laten. En Melle blijkt een echte vent met ballen, want uit een aanval van IFC krijgt hij uiteindelijk de bal voor zijn voeten en scoort hij de 3-4.

De scheidsrechter laat zes minuten doorspelen. Zes heel lange minuten, en zo wint IFC in een voor de neutrale toeschouwer stevige maar mooie pot voetbal. Voor de fans van IFC was de wedstrijd toch iets aan de te harde kant, waarbij we zeker niet blessurevrij het veld afliepen. Voor de fans van Dubbeldam was het een hard gelach. Zij hadden zicht op de winst, maar verloren uiteindelijk.

In de kleedkamer werd de overwinning luidruchtig gevierd, wat niet gepikt werd door Dubbeldam. Die zaten in de kleedkamer ernaast en een bezoek aan de kleedkamer van IFC resulteerde in spugen naar Dennis. De gemoederen liepen daardoor nog hoger op, waarbij een speler van Dubbeldam ook het woord kanker in zijn mond nam.

Jammer toch…….

Melle, mooi dat je ondanks dat je nog veel pijn had, het veld weer in ging en de winnende scoorde. Mijn man of the match!