IFC JO19-2 wint ruim van Kogelvangers JO19-2

Verslag: Jacques Grossouw
Fotoverslag: had langer moeten zijn… Je vindt het hier

De dag begon somber. Toen ik mijn ogen opende en naar buiten keek, hoefde ik niet met mijn ogen te knipperen: het was donker, somber en regenachtig. IFC JO19-2 gaat door, maar heeft geen scheidsrechter. Gelukkig is Marcel bereid om te fluiten; het is zijn team IFC 4 dat afgelast is vanwege de plassen op het B-veld.

Ik mag vanmiddag ook Regina vervangen. Ze zou de middag op het wedstrijdsecretariaat zitten, maar gaat met een vriendin op kerstballenjacht. Ik doe het graag, en met een beetje geluk kan ik gewoon bij de wedstrijd kijken en wat foto’s schieten. Ik mis het begin. Sjaak, overgekomen van De Alblas en net lid, start in de basis. Twee fans van Sjaak langs de lijn zien dat hij prima past in het team.

Het weer is inmiddels mooi, met een zonnetje, en als ik aan kom zie ik de 0-1. Navraag leert dat IFC niet de sterkere partij is, maar dat twee gelijkwaardige teams het publiek vermaken. Kogelvangers met twee heel snelle mannen voorin, die zorgen voor de nodige nervositeit bij de verdedigers van IFC. Maar ook Kogelvangers heeft het moeilijk met de spelers van IFC.

Het tegendoelpunt van IFC komt gelukkig niet veel later. Mitchell is de doelpuntenmaker. Vandaag is ook Rob weer van de partij. Hij heeft al weer twee weken geen last meer van zijn sleutelbeen en vindt het lang genoeg geduurd. Volgende week nog een kleine controle in het ziekenhuis, maar als ik hem een enorme tackle zie maken, dan denk ik dat hij zich helemaal niet inhoudt en dat het wel goed zit met dat sleutelbeen. Even later een mooie actie van Rob en is het Dylan die voor de voorsprong zorgt.

Dat is ook de ruststand. Jochem is op dat moment al uit de wedstrijd. Hij heeft een bal ongelukkig op zijn onderarm gehad. Koelen helpt wel, maar het gaat toch meer pijn doen. Ik bel de huisartsenpost waar de drie telefonisten in gesprek zijn, een ogenblik (lees: een kwartiertje) geduld aub. Ik leg uit dat ik denk dat het gekneusd is, maar dat het ook zo maar gebroken zou kunnen zijn. Hij mag naar de huisartsenpost, maar niet voordat Sjaak ook even gekeken heeft en mijn vermoeden dat het gekneusd is bevestigt. De huisartsenpost zal later eveneens tot die conclusie komen (gelukkig).

In de tweede helft een sterker IFC, maar ook een nerveus spelend IFC. Dylan scoort een mooi doelpunt. En met 3-1 lijkt de wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar dat is zeker niet zo.

Kogelvangers blijft goed voetballen en we hebben het geluk dat de bal er niet in wil en als de bal er wel in zou willen staat daar Marco, die met spectaculaire reddingen voorkomt dat Kogelvangers scoort.

Dan scoort Mark zijn tweede doelpunt van het seizoen. Het ontlokt Ingmar de uitspraak op de groepsapp dat Mark aan de lopende band scoort. Onze keeper Dennis is op kamp en en appt Lekker bezig boys!

Rohan scoort het laatste doelpunt van de wedstrijd. En daarmee is het een mooie overwinning.

De most valuable player is vandaag Marco. Het is de vijfde wedstrijd in zijn leven dat hij als keeper in een wedstrijd staat, maar zijn reddingen vandaag zijn fenomenaal. Met mooie katachtige reacties weet hij veel doelpunten van Kogelvangers te voorkomen. Respect!