IFC JO19-2 wint van SEOLTO JO19-1 in stormachtige wedstrijd

Verslag: Jacques Grossouw
Foto’s: ben op zoek naar een goede manier van presenteren…..

Op weg naar Zevenbergen rijden we over het Haringvliet. Je mag er maar 70 km/u en dat is niet zo gek. Er staat een enorme harde wind en dat voorspelt niet veel goeds. We spelen op het hoofdveld en nemen bezit van de tribune. En dat komt goed uit, want de wind waait van achter de tribune het veld over.

Het voetbal is mede door deze harde wind niet van het niveau dat we gewend zijn. Jammer genoeg blijven beide teams de hoge bal spelen en dan zie je dat er maar weinig ballen aankomen, omdat de wind natuurlijk geen enkele moeite heeft om de bal mee te nemen.

We hebben vandaag maar 1 wisselspeler en geen assistent-scheidsrechter en dus mag Rob de eerste helft vlaggen.

Teus probeert de spelers te wijzen dat het anders moet, maar dat lijkt vandaag aan dovemansoren. Het leidt tot ergernis bij de bank en tot ergernis bij de spelers, die misschien wel willen, maar blijkbaar niet kunnen. Vooral omdat de wind de woorden van Teus tot Hendrik-Ido-Ambacht dragen en aangeven dat je niet hoort wat er gezegd wordt geeft daarmee geen pas. Zeker niet als Teus op laag volume een positieve feedback geeft, die wel gehoord wordt.

Maar goed, de wedstrijd gaat gelijk op. SEOLTO speelt op identieke wijze en komt net voor de pauze op een 1-0 voorsprong. Op weg naar de kleedkamer legt Teus uit hoe hij de tweede helft wil spelen en wie er de tweede helft gaat vlaggen om deze wedstrijd toch winnend af te sluiten. Helaas moet hij zijn plan bijstellen als een speler aangeeft gewisseld te willen worden, vanwege pijn in de hamstring. Hij kan wel als assistent-scheidsrechter optreden.

De tweede helft zien we een ander IFC. Maar het spel is niet veel beter. We krijgen wel kansen maar zoeken veelal de moeilijke oplossing of gaan voor eigen gewin. De beide Dylan’s zorgen voor een stand van 1-2. En dan blijft het dus wel spannend. De 1-3, een doelpunt van Dylan K, lijkt de wedstrijd te beslissen. Maar de eindstand wordt in de laatste minuut toch nog 2-3. Genoeg voor drie punten, maar genieten is anders.

Ik heb vandaag ook het elkaar coachen gemist, zag te veel de wilde ros naar voren en dat moet echt beter als we hoog willen eindigen! Dus mannen, kom op….

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”20190309 Seolto JO19-2 – IFC JO19-2″]