IFC JO19-3 door in de beker

Na twee oefenwedstrijden met wisselend succes vandaag voor het echie in de beker.
Een gehavend team dat gelukkig versterking kreeg van Sem Verwijs. Geblesseerde broer Daan hanteerde uitstekend de vlag als vlaggenist.
De eerste helft ging over en weer in een stevige strijd waarbij weinig echt uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Op scherpe wijze werden de duels aangegaan waarbij de scheidsrechter strak floot voor beide zijden.
De lange ballen van Hardinxveld werden zorgvuldig onschadelijk gemaakt door de verdediging en de keeper. IFC speelde zich langzaam in de wedstrijd waarbij het tikvoetbal langzaam terug komt. Dat was mooi om te zien.
Een goede onderschepping van een lange bal op het middenveld en vervolgens met overtuiging de verdere duels aangaan leidde tot een terechte strafschop. Feilloos werd deze benut voor de terechte voorsprong. Dit gaf de ploeg een extra boost om te blijven voetballen. Kansen voor een verdubbeling waren aanwezig alleen net niet.
De rust werd bereikt en de mannen gaven naar elkaar aan wat in de 2e helft voortgezet moet worden en waar het beter moest.
In de 2e helft klopte Hardinxveld flink op de deur alleen IFC kreeg het samenspel weer beter vorm. Dit gecombineerd met strijd en overtuiging in de duels maakte dat de 2-0 steeds dichterbij kwam. En door alertheid bij een corner op een losgelaten keeperbal was het ook zover. De volgende bekerronde kwam meer in zicht.
Vanaf dat moment werden de duels steeds nog wat scherper waardoor de scheids zijn handen vol had. Tijdelijk tegen 10 man kon na wederom een losgelaten bal de 3-0 werden binnen getikt. Dit leek wel de beslissing, alleen kort daarna viel toch nog een tegentreffer.
Hierdoor kreeg alle adrenaline bij de teams nog een extra impuls en ook de ruimtes op het veld werden nog groter door alle vermoeidheid. Het samenspel werd echter wel steeds beter.
Prima kansen ontstonden daardoor. De 4e treffer was wonderschoon tikwerk in het strafschop. De jongens gunden elkaar de bal en speelden de verdedigers en de keeper helemaal zoek. Dit is het topspel zoals ze dat kunnen spelen !
Ondanks de 4-2 vlak voor tijd werd het aan het einde van de wedstrijd onvriendelijker doordat aan allebei de kanten de emoties wat hoger opliepen dan eigenlijk gewenst is. Begrijpelijk dat in het heetst van de strijd dit gebeurt. Het tekent ook de teamspirit om voor elkaar op te komen. Dat is natuurlijk meer dan prima.
Alleen bij een aantal keren ging het eerlijk is eerlijk meer om het eigen gevoel van onrecht dat je werd aangedaan dan om het voor elkaar opkomen. Hoe logisch ook het gevoel is, maar probeer dan toch de verstandigste te zijn. Moet je altijd doen, maar zeker bij zo’n grote voorsprong vlak voor tijd. Als het verkeerd gaat kost het je een aantal wedstrijden schorsing. Dat is hartstikke zonde voor jezelf als voor het team. Alleen door je steeds bewuster daarvan te worden komt dat echt wel goed.
Jullie hebben dat totaal niet nodig. Zeker gelet op de stijgende lijn die vandaag op de mat is gelegd. Heel veel inzet en de wil om te knallen tegen een gelijkwaardige tegenstander. Er werd al weer veel vaker met een achterliggende gedachte gespeeld en als TEAM ondanks alle vermoeidheid. Tikkie-takkie met snelle mooie aanvallen komt weer terug. Met het verder uitbouwen van de conditie gaat dat alleen maar toenemen !! Gefeliciteerd met deze volgende bekerronde !!