IFC JO19-3 herstelt zich goed na openingswedstrijd

Het was de vraag of de wedstrijd door kon gaan omdat het aantal scheidsrechters beperkt is. Gelukkig had iemand zich aangemeld die vandaag zijn debuut maakte als leidsman. Helemaal top want zonder man in het zwart of zoals vandaag in het geel, zijn er geen wedstrijden.

De ploeg is nog steeds gehavend, maar gelukkig konden een aantal versterkingen mee doen. Zou de ploeg na de teleurstelling van vorige week zich kunnen herpakken?

Bij de warming-up was nog een blessure te melden waardoor de spoeling nog dunner werd. Toen na 10 minuten de volgende uitviel met een spierverrekking was de breed bezet bank in één keer vrij krap te noemen. Zeker met de zon die door kwam waardoor het een slijtageslag zou worden.

IFC nam snel het initiatief en had een veldoverwicht. Passing en aannames waren nog wat slordig. Ook was er nog wat onrust aan de bal, maar al met al waren de intenties en de gedachten al weer meer aanwezig. Kansjes ontstonden waarbij ook nog scherp moest worden gelet op de lange bal die werd gespeeld door DSC.

Uit een corner ontstond wat heen en weer gekop, waarbij het laatste zetje goed was om de verdiende voorsprong te nemen. Dit was lekker, alleen het was jammer dat al snel daarna de gelijkmaker werd gescoord door wat nonchalance die in de ploeg sloop.

Tot aan de rust was het verder een rommelige wedstrijd waarbij IFC wel de overhand had. Diverse aanvallen zorgen voor gevaar voor de goal, maar de keeper stond helaas iedere keer in de weg. Met een gelijke stand werd de 1e helft beslecht.

In de rust besproken dat er met iets meer rust aan de bal en sneller tikken veel ruimte achter de verdediging lag om die te kunnen benutten. En dichter bij elkaar spelen voor de 2e bal zodat druk gezet kon blijven worden.

Vanaf het begin van de 2e helft werkten de mannen snoeihard in de warmte. Het overwicht was duidelijk en uit een prachtige vrije trap werd dan toch de terechte voorsprong genomen. Daarna waren vele kansen en mogelijkheden om de score uit te bouwen. Alleen het was net te slordig en de keeper pakte ook veel ballen.

Hierdoor bleef DSC lang in de wedstrijd en moesten de toppers achterin alles op alles zetten om de counters onschadelijk te maken. Samen met de keeper verliep dat perfect. Uiteindelijk was daar een prachtige aanval die in de 16 meter geniaal werd afgelegd waardoor een heerlijke 3-1 kon worden genoteerd.

Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en kon er naar hartelust verder worden getikt. Uitbreiding van de score naar 4-1 door snoeiharde bal onderkant lat en een heerlijk voorzet vanaf rechts die aan de linkerkant goed werd binnen geschoten zorgden voor een ruime voorsprong.

De teleurstelling bij DSC nam toe waardoor er wat minder leuke dingen gebeurden. De mannen lieten zich echter niet van de wijs brengen en bleven keurig rustig. Klasse gedaan mannen ! Dat is je verstand gebruiken !

De score had nog veel groter kunnen uitvallen bij nog meer samenspel en wat meer nauwkeurigheid. De vermoeidheid sloeg toe en het echte moeten hoefde niet meer. Een tegentreffer aan het slot kon de pret niet drukken.

Het was niet de allerbeste wedstrijd ooit, maar met gezamenlijk hard werken is een meer dan terechte winst gehaald. Een stapje in het opbouwen van de conditie is ook weer gezet. Hopelijk blijft iedereen de komende week fit voor het verdere vervolg.