IFC JO19-3 knokt zich naar 0-3 uitzege

Na diverse thuiswedstrijden nu een keertje uit tegen LRC. Met 13 man of eigenlijk 12 1/6 man want wat doe je als je na 4 weken blessureleed eindelijk weer kunt spelen??? Je vergeet je voetbalschoenen in de tas te stoppen en dat bij een verre uitwedstrijd….. met een schoenwissel was hierdoor slechts een rustige rentree van 15 minuten mogelijk.

En dan nu over de wedstrijd. Het was met name in de verdediging wat schuiven en improviseren. En wat hebben die mannen het geweldig gedaan in de hele wedstrijd! Verdedigend sterk en ook het middenveld helpen om de extra vrije man daar op te pakken en door te schuiven.

Na een wat onwennig begin vonden ze elkaar goed en zaten scherp op de LRC-aanvallers. Die hadden daardoor moeite om de bal vast te houden. Waren ze er toch door dan was daar de weer goed meespelende keeper om de diepe ballen op te pakken of weg te schieten.

Uit een prachtige diepe bal kon IFC door op de keeper die met een prachtige lob werd verschalkt. Heerlijk gedaan. Kort daarna wederom een lekkere aanval met een bal vanaf de achterlijn in het strafschopgebied die werd teruggelegd op de 5 meter en strak kon worden binnengetikt. Een fijne 0-2 voorsprong was daar.

Het was hard werken want LRC had wel meer balbezit en klopte op de deur. Alleen ze waren slordig in de eindpassing en met schoten op de goal. Weinig ballen tussen de palen dus was voor IFC goed. Ondertussen hadden de mannen wel de meeste en beste kansen voor meer goals. Alleen het mocht niet zo zijn.

In de rust het strijdplan met elkaar besproken. Verder voortzetten van de 1e helft en het middenveld nog meer helpen zowel vanuit verdediging als aanval. En dan gaan voor de snelle uitval.

Het beeld was eigenlijk hetzelfde als daarvoor. LRC had veel balbezit en IFC verdedigde sterk en loerde op de counters. Door het beperkte aantal wissels sloeg de vermoeidheid langzaam wel toe.

Het team bleef echter hard strijden om elkaar door deze fase heen te werken. Mooie duels op het scherpst van de snede binnen alle sportieve regels die van beide kanten rustig werden geaccepteerd.

De ploeg stond onder druk, maar gaf met elkaar geen krimp. De counters waren levensgevaarlijk alleen nog zonder succes. Het hing in de lucht. En na goed doorgaan in de 16-meter leek IFC zich vast te lopen. Alleen met een geniale actie en panna op de achterlijn werd de bal wederom op de 5-meter gelegd. Met de 0-3 als resultaat !

Dat was de bevrijding en zekerheid dat alle inzet niet voor niets was geweest. Met nog 10 minuten te gaan konden de drie punten mee naar Ambacht.

Het was een sportieve wedstrijd met veel goede intenties van beide kanten die met veel strijd en inzet gepaard ging. IFC speelde net wat gedisciplineerder, rustiger en wat nauwkeuriger zodat een terechte winst kon worden bijgeschreven.

Prima gedaan en hou dat gewoon op deze manier vol. Oh ja en het vergeten van de voetbalschoenen zal nu vast wel niet meer voorkomen. Of is een checklist voor het afvinken van de voetbaluitrusting toch handiger??