IFC JO19-3 speelt zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar verliest nipt met 3-2 van WIeldrecht JO19-2

tekst: Jacques Grossouw
fotoverslag vind je hier

Vandaag trekken we met volle auto’s naar Wieldrecht. Teus heeft een belangrijke wedstrijd met het team van Luuk en laat het coachen over aan Ron Plaisier, Owa is al twee weken op vakantie en de rest van de harde kern was zonder opgave van redenen thuis gebleven. En dat was niet de beste keuze, want vandaag heb ik een Jo19-3 gezien dat aan het uit- en thuispubliek liet zien dat ze zeker niet op de laatste plaats thuishoren.

Wieldrecht had door dat dit wel eens een mooie wedstrijd zou kunnen worden en dus vond de wedstrijd plaats in een prima ambiance, op het hoofdveld en met een elektronisch scorebord. Een prima scheidsrechter die neutraal floot en weinig (zeg maar niets) toeliet maakte het plaatje compleet.

De strijd ging redelijk gelijk op. Over en weer kansjes en het eerste doelpunt kwam redelijk onverwacht uit een prima aanval van Wieldrecht, waarbij ze net te veel ruimte kregen. En we weten van de laatste wedstrijden dat IFC JO19-3 dan het strijdplan in het veld aanpast en we vervolgens kansloos ten onder gaan. Deze keer niet. Mika speelde een prima eerste helft, waarbij hij ontzag inboezemde bij de tegenstanders, balvast was en oog had voor zijn medespelers. Bij een vrije trap was hij degene die de bal opeiste maar onze aanvoerder gunde die bal aan Léon. Mika accepteerde dat op een sportieve wijze. De bal ging er niet in wat op de tribune wat minder sportief geaccepteerd werd.  In de tweede helft zou Mika overigens twee keer laten zien dat de vrije trappen er ook vandaag bij hem niet ingingen.

In de 26ste minuut trekt de scheidsrechter resoluut een gele kaart. Ik zag zelf niet zo waarom, het was een gevecht om de bal en ik zag daar weinig kwaad in. De slaande beweging was mij ontgaan en zo speelde IFC in eens met een man meer. Dat leverde niet veel op, anders dan dat de eerste helft eindigde met kansen en kansjes over en weer.

De tweede helft begint voor IFC goed. Na 10 minuten krijgt Dylan een kans. Hij neemt de bal vol op zijn slof en daarmee is het 1-1. Wieldrecht gaat voor de voorsprong, maar onze verdediging staat als een huis. Met name Melle speelt een hoofdrol, maar ook Marco en Daan lopen de gaten dicht en in de 61ste minuut is het IFC dat op dat moment zeker niet onverdiend op voorsprong komt.

Dan maakt Mika een onnodige overtreding en we weten inmiddels dat de scheidsrechter niets toelaat. We staan in de tweede helft dus met een man minder in het veld en dat doet het ergste vrezen. We komen onder druk te staan maar blijven als team voetballen. We komen deze fase ongeschonden door.

Een kwartier later draait alles in eens de verkeerde kant op. Een bal die over de achterlijn gaat wordt gesignaleerd door onze assistent scheidsrechter, maar hij houdt de vlag tekort in de lucht legt de scheidsrechter uit, waardoor de scheidsrechter de conclusie trok dat het dus niet over de achterlijn was. Hij had het doelpunt al goedgekeurd en protesteren hielp niet. De gelijkmaker is tot daar aan toe, maar twee minuten later een veel te korte terugspeelbal, een snelle spits van Wieldrecht en een achterstand van 3-2.

Vijf minuten voor tijd gaat de aanvoerder van Wieldrecht met geel van het veld. IFC grijpt dat aan om voor de gelijkmaker te gaan. De tijd krijgen ze er wel voor, want na 10 minuten mag de aanvoerder weer het veld in en dat werd door het uitpubliek uitgelegd als dat zelfs de scheidsrechter voor een gelijkspel wilde gaan. Het lukt echter niet. Wieldrecht werd wel wat onsportiever. De bal niet willen geven, onnodige overtredingen en een scheidsrechter die dit niet bestrafte. Natrappen had geleid tot een tweede gele kaart en die hield hij op zak. Maar het mocht allemaal niet baten, de gelijkmaker komt er niet en een vergroting van de voorsprong ook niet. 3-2 en IFC kan met opgeheven hoofd terugkijken op deze absoluut beste wedstrijd van het seizoen. Ik heb staan klappen aan het eind van de wedstrijd.

Ik heb niet van iedereen een echte actiefoto kunnen maken. Dit komt deels omdat we vandaag wel heel erg snel de bal doorgaven aan de volgende spelers. Dat doet dus niets af van het feit dat iedereen voor een mooie show gezorgd heeft. Ik dank jullie in elk geval allemaal voor deze mooie show en deel dat goede gevoel met het meegereisde publiek.