IFC JO19-3 verlaat winnend het veld, maar niemand is blij

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Marco Fok en Jacques Grossouw
Het fotoverslag vind je hier.

Vandaag is JO19-3 van Drechtstreek op bezoek. Op papier een leuke wedstrijd. Het gaat alleen nog om de eer: wie wordt laatste en wie wordt een-na-laatste. Twee op papier even sterke teams, mooi, maar iets te warm weer, Marcel van Dalen als scheidsrechter, wat kan er fout gaan?

In de eerste helft niet echt veel. Ik vond IFC wat sterker, maar Drechtstreek heeft zeker leuke voetballers die snel zijn en voor ons gelukkig voor het doel van IFC falen om een doelpunt te maken. IFC doet dat aan de andere kant wat effectiever. Een mooie pass van Mark, die een uitstekende partij voetbalde in de eerste helft, een koele Léon die mooi afmaakt betekent een voorsprong voor IFC.

Mika mag een vrije trap nemen en in tegenstelling tot de vorige wedstrijd gaat deze er voor de keeper onhoudbaar in. Een voorsprong en kans op een mooie overwinning. Het zou de eerste zijn dit voorjaarsseizoen.

De tweede helft wordt echter grimmig. Spelers die de scheidsrechters beslissingen in twijfel trekken (Drechtstreek), spelers die correct afgestopt worden, voorover duikelen en een vrije trap eisen (IFC) en dat maakt de sfeer alleen maar minder gezellig. Drechtstreek komt terug tot 2-2 en vanaf dat moment is het geen leuke wedstrijd meer. Alsof het om de Champions League finale gaat. Toppunt van frustratie is het vlaggen van de assistent scheidsrechter. Hij vlagt voor het eigen team (en fout vlaggen kan want het was niet constant zo he!) maar vervolgens gaan de spelers uit hun dak dat de inworp de andere kant op moet. Dat doet de scheidsrechter terecht niet. Dan ontstaat de discussie dat de bal helemaal niet over de lijn was (hoezo?).

We scoren uiteindelijk de winnende 3-2 en niet veel later ontstaat er onenigheid, waarbij Drechtstreek provoceert en IFC er in meegaat. Trainer probeert de IFC spelers van het toneel weg te sturen, maar dat gaat niet makkelijk. De wedstrijd is inmiddels 90 minuten oud en dat is voor de scheidsrechter genoeg. Geen tijd bijtellen en klaar is de wedstrijd. Maar wat een deceptie dat op dit niveau een wedstrijd zo uitgespeeld wordt.

De kleedkamer van JO19-2 van Drechtstreek was ook een rommel en niet aangeveegd. Jammer.