IFC JO19-3 verliest onverdiend van Sliedrecht JO19-2

Fotoverslag vind je hier
Verslag: Jacques Grossouw

Na een lange tijd van afwachten ben ik vandaag afgereisd naar Sliedrecht. Een lange winterstop, wedstrijden die niet doorgaan omdat het slecht weer is, en een wedstrijd die niet doorging omdat de tegenstander niet 11 man op de been kon brengen. Het was dus echt lang geleden en zo stonden we dus in Sliedrecht langs de lijn.

IFC speelt de eerste helft niet het beste voetbal van het seizoen. Trainer Teus gilt de keel schor maar het is tegen doveman oren. Sliedrecht heeft het betere spel en na 20 minuten is het niet onverdiend 1-0. Nauwelijks 10 minuten later is het al 2-0 en een afgang lijkt aanstaande. Het is echter Dylan die twee minuten later de aansluitingstreffer maakt.

Nog in de eerste helft loopt Sliedrecht uit naar 3-1 in de 37ste minuut. Vijf minuten later gaat Mika heel goed door. een speler van Sliedrecht wil de bal afhouden maar Mika weet de bal met een mooie actie in het veld te houden. Hij geeft de bal goed voor en weer Dylan scoort de aansluitingstreffer te maken. We gaan dan ook rusten met 3-2.

De tweede helft is in eerste instantie weer voor Sliedrecht. Maar het lijkt wel of ze conditioneel de mindere zijn. IFC zet wat druk en combineert wat sneller en Sliedrecht wordt naar achteren gedrongen. Kansen genoeg en de conclusie dat als we gewoon voetballen we van iedereen kunnen winnen is gauw getrokken.

Dan een absolute fout van de scheidsrechter. Een mooie dieptepass op Dylan die de 16 in loopt met de bal aan zijn voeten. Een tegenstander die hem finaal omverschiet en de bal helemaal niet raakt (en dat geeft ie nog zelf toe ook). Die bal rolt namelijk gewoon rechtuit. Penalty dus. Maar niet volgens de scheidsrechter, die een prima eerste helft floot, maar in de tweede helft een negatief stempel op de wedstrijd drukt.

IFC gelooft er echter nog in en zet alles op alles, waardoor achterin ruimte weggegeven wordt. In plaats van de gelijkmaker volgt in de laatste secondes nog de 4-2 van Sliedrecht.