IFC JO19-3 verslaat ook Pelikaan JO19-4

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Jacques Grossouw (het fotoverslag vind je hier)

We hebben vandaag extra zin in de wedstrijd. Zeker ik, want dit Pelikaan team is het team van Matthieu en Yolanda en Matthieu is ook de trainer van Laurens, mijn oudste zoon die in Pelikaan 13 furore maakt. Matthieu zelf is er niet maar Yolanda komt de dug-out van IFC in om even hartelijk gedag te zeggen.

Voetbal zoals het altijd zou moeten zijn, want je doet het voor je lol.

Vooraf kan ik geen inschatting maken wie als winnaar uit de strijd zal komen. En als we aan de wedstrijd beginnen, geleid door scheidsrechter Marcel la Rivière, vallen twee dingen op: Marcel fluit als altijd onberispelijk en strak (en eigenlijk valt het alleen Pelikaan op, want wij zijn verwend en weten niet anders) en IFC controleert de wedstrijd. Althans zo lijkt het want we rijgen de kansen aaneen en hebben ook heel veel corners te nemen.

Op rechts is het Melle die mee naar voren trekt en op links is het Jochem die naar voren trekt. Beide verdedigers bemoeien zich nadrukkelijk met de aanval. Het veldoverwicht is er en dat laat zich vertalen door de 1-0 van Jelle uit één van de vele corners en Mark die een mooie pass aan Dylan geeft, die de 2-1 op het scorebord zet.

Pelikaan geeft echter les in effectiviteit. Een slechte pass leidt de eerste gelijkmaker in. Een inworp van IFC en niemand die zich aanmeldt leidt tot een inworp die Pelikaan onderschat, wat leidt tot de tweede gelijkmaker. Zuur voor Jochem die een ijzersterke eerste helft speelt en aan de basis staat van enkele heel goede aanvallen maar ook aan de basis staat van beide gelijkmakers.

De stand van 2-2 is echter ook de ruststand en zo mag Pelikaan nog hopen op de volle winst.

De gouden wissel is Ingmar, die ondanks zijn blessure (zie foto van de noppen in zijn voet in het fotoverslag van de vorige wedstrijd), het veld in gaat. “Als ik mijn schoen aantrek doet het minder pijn dan op blote voeten” en “als je kopt gebruik je je voeten niet”. Een loepzuivere hattrick maakt de stand uiterst comfortabel voor IFC: 5-2.

Ook het laatste doelpunt is voor IFC, want ook Dylan weet het doel nog een keer te vinden en brengt de stand op een verdiende 6-2.

Hoewel op basis van de doelpunten Ingmar als man van de wedstrijd gekroond zou kunnen worden heb ik op voetbal.nl toch mijn bewondering voor Melle omgezet tot een uitroep van man van de wedstrijd. Met een afgelegde afstand van 15 km gedurende de hele wedstrijd was hij een ware plaag voor Pelikaan.

Een mooie wedstrijd met uitzicht op meer.