IFC JO19-3 voert stevige strijd met Oranje Wit JO19-4

Wederom een oefenwedstrijd tegen een 2e-klasser. De ploeg zou weer stevig getest worden. En dat bleek inderdaad ook zo te zijn.
Het begin was nog prima en het eigen tikspel kon aardig goed worden gespeeld. Er was een veldoverwicht met diverse kansen. Uiteindelijk was daar een mooie steekpass die rustig en schitterend werd afgemaakt.
Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd heel langzaam. Oranje Wit zat er stevig op en gaf de ploeg weinig tijd om de bal rond te spelen. Het werd onrustiger en minder nauwkeurig in passing en aannames. Ook was de lange bal meer te zien. Hierdoor ontstonden meer fysieke duels die Oranje Wit stapje voor stapje beter wist af te sluiten.
De beste kansen waren echter voor de IFC-mannen. Helaas konden die niet worden verzilverd om de voorsprong te verdubbelen of misschien nog wel meer. Mogelijk had dat meer de rust in het spel kunnen brengen. Met hangen en wurgen werd de rust met de 1-0 voorsprong gehaald.
In de rust gezamenlijk besproken dat het een tandje scherper en nauwkeuriger moest met meer rust aan de bal. Dan zou het goed moeten komen.
Vlak na rust ging het echter meteen mis en hielp de ploeg de tegenstander zelf in het zadel voor de gelijkmaker. Dit gaf Oranje Wit een extra boost en bracht bij IFC extra onrust die het team eigenlijk niet meer te boven kwam. Na een schitterende vrije trap was daar een achterstand.
Op het veld werd het van beide kanten steeds steviger in de duels. Soms op het randje, maar ook van beide zijden soms erover. Het werd een echt gevecht waarbij IFC het wel probeerde, maar zelf ook merkte dat het vandaag helaas niet was.
Te vaak de keuzes voor de moeilijke oplossing in plaats van de simpele, steeds lopen met de bal naar de tegenstander in plaats van samen te spelen en als er werd samengespeeld te zacht en nauwkeurig inspelen. De 1-3 en 1-4 volgen vervolgens snel op elkaar.
Daarna kwam het team wel weer iets overeind en probeerde nog te scoren. Mogelijkheden waren er nog wel, maar Oranje Wit kwam eigenlijk niet meer in de problemen en pakte terecht de winst.
Het was vandaag een leerzame dag waarbij op zich er wel inzet was, maar ook te vaak de echte scherpte en concentratie ontbrak. De ploeg speelde teveel tegen zichzelf, maar ook tegen een goede ploeg die IFC niet in het spel liet komen.
Het was lange tijd geleden dat de ondergrens zo werd aangetikt. Alleen dat kan weleens gebeuren. Koppie omhoog en volgende week scherper en fitter aan de bak voor de bekerwedstrijd.