Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Jacques Grossouw (fotoverslag vind je hier)

Vandaag de afscheidswedstrijd van Duncan. School en werk maken het onmogelijk om door te gaan met voetballen en dat is natuurlijk erg jammer.

Het is vandaag vooral koud en nat en dat maakt het niet leuker.

VVGZ JO19-3 is geen onbekende. Het blijft leuk als je bekenden ziet in het team waartegen je vandaag gaat strijden om de drie punten, want voor minder dan drie punten willen beide teams niet gaan.

De vraag vooraf is of alle doelpunten weer door Dylan gemaakt zullen worden. Die vraag wordt binnen 10 minuten negatief beantwoord. Het is 0 – 1 maar door een eigen doelpunt van VVGZ. En het lijkt weer zo’n zotte wedstrijd te worden als een week eerder want minuten later is het al weer gelijk en weer minuten later is het Dylan die de voorsprong op het scorebord zet.

Deze voorsprong lijkt wat langer te duren maar ook niet meer dan 10 minuten. Het staat 2 – 2. Dan geeft Duncan in zijn laatste wedstrijd glans aan zijn vertrek door een fraai doelpunt. IFC staat weer voor. En zo gaan we ook rusten.

Het wordt na de rust dan toch weer gelijk en binnen twee minuten zelfs een achterstand. Hoe kan het vraag je je af? Eigenlijk een simpel verhaal: we communiceren te weinig, willen graag naar voren ook als er veel tegenstanders zijn en leiden zo veel balverlies. Ook kort op je man is een concept wat niet iedereen wil toepassen. Zo geef je tegenstanders de kans om rustig aan te nemen en andersom doet VVGZ dat beter. Zodra we denken dat we rustig kunnen aannemen zijn we de bal weer kwijt. Het blijft bij vlagen tenenkrommend; aan de andere kant als we gaan voetballen komen er kansen. 4 – 4 Dylan (hij weer) en 4 – 5 Jarno, 4 – 6 Dylan en dan denk je dat de tegenstander het wel zal geloven. Dat blijkt echter niet waar te zijn: 5 – 6 en dan is het toch weer net zo spannend als een week geleden toen de eindstand 8 – 9 was. En het is Dylan die aan alle twijfels een einde maakt door de 5 – 7 te maken. Hij wordt beloond door een publiekswissel en als de wedstrijd afgefloten wordt krijgt hij een hand van een speler van VVGZ, die hem lachend en met respect een k..mannetje noemt.

Duncan: we wensen je alle succes op school en met je carrière in het bedrijfsleven.