IFC JO9-1 gaat verdiend verder in de Regio Rijnmond Cup

Dit jaar is IFC JO9-1 ingeschreven voor de Regio Rijnmond Cup, een hele mooie manier om ook eens tegen teams te spelen buiten de eigen regio.

Nu wilde het toeval dat we aan Rhoon JO9-1  werden gekoppeld, een team waar we eerder al een oefenwedstrijd tegen gespeeld hadden.

Rhoon JO9-1 is net als IFC JO9-1 een Eerste Klasser en zoals al tijdens de oefenwedstrijd bleek een team waar je echt zelf heel erg goed moet spelen wil je kans maken.

Tijdens de oefenwedstrijd kwamen we in het begin heel erg goed weg door een aantal schoten van Rhoon die net naast gingen of op de paal. Die schrikreactie was toen nodig om onze jongens wakker te schudden. Daarna speelden ze echt een van hun beste wedstrijden en wisten ze met 1-4 te winnen.

Vraag was of ze dit nog een keer konden herhalen. Avondwedstrijden zijn natuurlijk ook nog iets waar sommige spelers moeite mee hebben.

Je hebt er al een hele dag opzitten en je bent of moe, of je bent hyper van al dat wachten tot je je energie kwijt kunt. Het is dus altijd even afwachten wie tot welke groep behoort…

Voordat de wedstrijd begon waren er toch een paar bij die nog niet helemaal bezig waren met de wedstrijd en daarom gaf de trainer nog even aan dat als je niet geconcentreerd begint aan de wedstrijd, er altijd een grote kans is dat de tegenstander dan heel snel scoort…

En al binnen een minuut stonden we dat ook met 1-0 achter. Hopelijk weer iets geleerd en natuurlijk een mooie reminder voor volgende wedstrijden.

Het mooie van dit team is dat het ze echt weinig uitmaakt of ze achter komen, ze hebben zoveel vertrouwen in zichzelf dat ze er weer met volle overtuiging tegen aan gaan en blijven voetballen. Ze laten goed voetbal zien, zijn sterk in de duels en hebben vooral plezier in het spel.

In de 11de minuut trapte Enzo een uitstekende corner die niet goed verwerkt kon worden door de keeper van Rhoon en stond het alweer 1-1. Dat was tevens de ruststand.

In de rust waren we het er over eens dat we gewoon zo verder moesten gaan en het vooral voetballend laten zien. Trainer Pascal liet de middenvelders nog even zien hoe ze positioneel soms stonden en waar dan de gaten vielen en iedereen werd weer even opgepept om de 2de helft in te gaan.

Als snel na rust scoorde Enzo (assist Dean) de verdiende 1-2, maar nog geen minuut later was het alweer Rhoon dat met een schitterend schot de stand weer gelijk maakte.

Dat zegt heel veel over deze tegenstander: als wij niet 100% (of meer) spelen, is dit een heel lastige tegenstander (en daarom ook een goede uitdaging waar we veel van kunnen leren). Rhoon heeft sterke, snelle en vaardige spelers, die je echt tot het uiterste laten gaan.

Maar IFC heeft goede koppers (!) en het was Danish die mooi inkopte uit een corner van Enzo en IFC zo weer op voorsprong bracht. Een verdiende 2-3 stond er op het scorebord, maar het was nog steeds niet gespeeld.

Met nog ruim 10 minuten te gaan werd het een zeer spannende strijd en konden we gelukkig nog een paar keer een tegendoelpunt voorkomen (penalty’s die een wedstrijd beslissen is mij te spannend).

Trainer Ron maakte toen een foute beslissing door Danish nog een keer te wisselen. Blijkbaar was de spanning hem toch even teveel geworden en was hij vergeten dat Danish al een keer gewisseld was. Gelukkig waren er oplettende ouders langs de lijn die hem op tijd op de hoogte brachten, want net voor het einde van de wedstrijd was het diezelfde Danish die na een heerlijke pass (en vooractie) van Dean de bevrijdende 2-4 op het scorebord zette en IFC JO9-1 daarmee een ronde verder bracht in de Regio Rijnmond Cup.

Nu heb ik natuurlijk alleen de namen genoemd van de doelpuntenmakers en aangevers, maar zonder alle acties van de anderen was dit resultaat nooit behaald.

Een keeper, Stef, die ons via zijn reddingen in de wedstrijd hield toen dat nodig was, verdedigers als Keano, Bart en Thom die soms met gevaar voor eigen leven er vol ingingen, Jakob die waarschijnlijk als middenvelder meer kilometers maakt dan de beste Eredivisie spelers en Thomas die een van zijn beste wedstrijden speelde en het de verdedigers van Rhoon superlastig maakte zijn onmisbaar in dit TEAM.

Want dat is het zeker: een team op trots op te zijn en waar je als toeschouwer soms erg van kunt genieten.

Op naar de volgende ronde van de RRC (waarschijnlijk begin maart 2017) en mooie resultaten.