IFC JO9-1 laat visitekaartje achter

IFC JO9-1 laat visitekaartje achter op Coen Moulijn Memorial Cup 2018

IFC JO9-1 heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Coen Moulijn Memorial Cup, een jaarlijks terugkerend eerbetoon aan een van de Rotterdamse Sporticonen, en zich van zijn beste kant laten zien.
Ieder jaar verzamelen zich 80 (!) teams om in 10 poules uit te maken wie de winnaar zal worden van de Coen Moulijn Memorial Cup. IFC was dit jaar voor de derde maal vertegenwoordigd (en hopelijk gaan ze deze traditie verder uitbouwen).
Na een uitgebreide vlaggenparade, waarbij alle teams langs de hoofdtribune liepen om zich voor te stellen aan mevrouw Moulijn en Pim Blokland (hoofdsponsor van dit toernooi) moesten er 7 poulewedstrijden gespeeld worden om uit te maken wie er als eerst geplaatste door zou gaan naar de 8ste finales.
Alleen de poulewinnaars en de beste nummers 2 zouden doorgaan, dus het zou een erg lastige (haast onmogelijke) opgave worden om ons in onze poule te kunnen plaatsen.
Maar wat werden we (trainers en aanwezige supporters) positief verrast vandaag!

Als je op een toernooi als dit 5 van de 7 poule wedstrijden weet te winnen en je daarmee derde in de poule wordt, zegt dat heel veel over de kwaliteit van de andere tegenstanders. Het waren uiteindelijk SC Feyenoord JO9-1 en Quick Boys JO9-1 die door gingen, die wonnen beiden namelijk 6 van de 7 wedstrijden.
Dat betekent in ieder geval dat één van hen verloren heeft van IFC JO9-1 (en ook dik verdiend trouwens).
Al met al was het een zeer geslaagd toernooi met een uitstekende organisatie en heeft IFC JO9-1 zich op een uitermate goede manier gepresenteerd. Zeker de wedstrijd tegen AP Czarni Krakow U9 uit Polen was er één om nooit te vergeten, want wanneer krijg je nu de kans om je te meten met buitenlandse teams. Een reden om samen met hen op de foto te gaan natuurlijk.
Bij deze ook nog een groot compliment voor alle supporters die (zoals altijd) ons aan kwamen moedigen, door die positieve steun krijgen ze toch soms net dat extra stukje energie om het uiterste eruit te persen. Zeker tijdens de laatste wedstrijd heeft zich dat uitbetaald. Quick Boys, toch wel het beste team uit onze poule werd door keihard (samen)werken netjes met 2-0 verslagen.

Uitslagen:

Neptunus Schiebroek JO9-1  IFC JO-9-1 1-2
IFC JO9-1  SC Feyenoord JO9-1 0-3
De Betrokken Spaartaan JO9-1  IFC JO9-1 3-1
IFC JO9-1  IJsselmeervogels JO9-1 4-1
Papendrecht JO9-1  IFC JO9-1  0-3
AP Czarni Krakow U9 (Polen)-  IFC JO9-1 1-3
IFC JO9-1  Quick Boys JO9-1 2-0