IFC JO9-1 plaatst zich voor de Halve Finales van de Regio Rijnmond Cup

Via eerdere overwinningen op Rhoon JO9-1 (4—2) en ’s Gravendeel JO9-1 (2-1) had IFC JO9-1 zich geplaatst voor de Kwartfinales van de Regio Rijnmond Cup.

De loting had ons gekoppeld aan Rockanje JO9-1, dus het was een echte uitwedstrijd deze keer tegen een club waar je normaal gesproken nooit tegen speelt, of het moet toevallig op een toernooi zijn.

Na een autorit van ongeveer een uur kwamen we bij het sportcomplex ‘de Drenkeling’ aan (zouden we dan toch verzuipen?) en iedereen was mooi op tijd. Dat is toch wel erg prettig als je ervoor moet zorgen dat iedereen zich om gaat kleden, 9 paar veters strikken en een voorbespreking wilt houden (dat is trouwens het kortste gedeelte van alles).

Daarna snel naar buiten en een korte warming up en we waren klaar om te beginnen. De scheidsrechter konden we helaas niet overhalen om nog even op trainer Pascal te wachten, dus we konden aan de bak.

Al snel bleek dat we de sterkere partij waren, zowel voetballend als fysiek. Vooral met dat laatste had de tegenstander erg veel moeite en moest er een paar keer ‘verzorging’ aan te pas komen.

IFC kreeg meerdere kansen, maar wist maar niet door de stugge verdediging van Rockanje heen te komen, of anders had de keeper wel een antwoord.

Aan de andere kant werd de tegenstander een aantal keren erg gevaarlijk via de counter, maar wist onze keeper met een paar geweldige reddingen (geholpen door zijn verdediging) het doel schoon te houden.

Toen we dachten met een 0-0 de rust in te gaan werd de bal naar voren gerost, aangenomen in de buurt van de goal en bekeken binnen geschoven in de hoek en hadden we eindelijk een verdiende voorsprong genomen: 0-1.

Zoals gebruikelijk verschuiven de meeste spelers na de rust van positie en gingen we weer gemotiveerd het veld op. Iedereen kan tegenwoordig verdedigen (en aanvallen) en is dus multi-inzetbaar geworden. Dat maakt het voor de trainers een stuk makkelijker en voor de spelers schijnbaar ook leuker.

De tweede helft verliep heel anders dan de eerste, de druk op Rockanje werd alsmaar groter en ze kwamen zelf bijna niet meer voor onze goal. Uiteindelijk werd de eindstand bepaalt op 0-5 en plaatste IFC JO9-1 zich voor de Halve Finales van de Regio Rijnmond Cup, een prestatie van formaat!.

Benieuwd wie de volgende tegenstander gaat worden…..