IFC kent geen genade in burenstrijd met ZBC´97

In de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2023 kende IFC geen enkele genade met het uit het naburige Zwijndrecht afkomstige ZBC´97. Met een 9-0 thuisoverwinning eindigde de eenzijdige wedstrijd. In de competitiestand staat Groote Lindt nu alleen op de 2e plaats met een achterstand van zeven punten op IFC. ZBC´97 blijft op de 10e plaats staan.

In het basisteam van trainer Ron Timmers van IFC had Jochem Touw voor het eerst een plaats gekregen. Hij stond op de rechtsback positie. Wegens vakantie ontbrak Oussame el Hajouti. In het team van ZBC´97 trainer Robert Mohan verdedigde Michael Kilsdonk het doel.

De wedstrijd kon overigens door de inzet van vrijwilligers en spelers voor het ijsvrij maken op het hoofdveld gespeeld worden.

Hoewel ZBC´97 geenszins de bus voor het eigen doel parkeerde, bleek IFC zowel collectief als individueel per speler twee maten te groot. In de zesde minuut was het al Mitchel Ott die voor de 1-0 zorgde na goed breed leggen van Danny Slingerland. Rond het halfuur was het Michael Slingerland die twee keer scoorde, eerst met een kopbal en de andere op aangeven van Tom van Oorschot. 3-0 was tevens de ruststand.

Na de rust ging de thuisploeg met de ingebrachte scherpschutter Yoeri Rombouts nog offensiever spelen en na een steekpas van Achraf el Hajouti zorgde Rombouts voor de vierde treffer van de middag. Tussen de 61e en 75e minuut scoorde de Ambachtse ploeg liefst vier keer. Michael Slingerland koppend uit een voorzet van Nick de Veij en Rombouts via de binnenkant van de paal. De goed inmiddels ingevallen Siem Geluk stond aan de basis van het volgende doelpunt met zijn pass op Rombouts. Doelman Kilsdonk kreeg nog wel een hand tegen diens voorzet maar Ott was attent. Een benutte penalty door Rombouts na een overtreding binnen de zestien op Geluk zorgde voor de 8-0 tussenstand. De `rampzalige` middag voor de ploeg uit Zwijndrecht werd compleet toen Geert Cleef hierna met een tweede gele kaart voortijdig de warme douches mocht gaan opzoeken. Het slotakkoord was vervolgens enkele minuten voor het einde van `man van de wedstrijd` Michael Slingerland die koppend zijn vierde en in totaal de negende treffer van de middag liet optekenen.

Wat betreft de gasten van ZBC´97 werden de meeste aanvallen in de kiem gesmoord door de solide verdediging, die nu in 11 wedstrijden slechts zeven tegentreffers te verwerken kreeg. Veel verder dan een afzwaaier in de eerste en een schot net langs het doel in de tweede helft kwamen ze eigenlijk niet, waardoor keeper Jeroen de Veij in het mistig wordende Ambacht moeite had om enigszins warm te blijven.

De twitterraar van dienst bij ZBC´97 twitterde na afloop, niet ten onrechte: , Strafexpeditie is afgelopen tegen de aankomende kampioen, man man wat een ploeg.

Hoewel de competitie nog net niet halverwege is mag best gezegd worden, dat IFC er ten opzichte van vorig seizoen (veel) sterker op is geworden. Ter indicatie ook toen werd gewonnen van ZBC´97 met 3-1 en 2-1. Met de terugkeer van Perry van Eijken in verdedigend en Yoeri Rombouts en Mitchel Ott in aanvallend opzicht heeft IFC ontegenzeggelijk een grote kwaliteitsimpuls gekregen.
Volgende week zaterdag 28 januari 2023 speelt IFC een uitwedstrijd bij en tegen de nummer vier in de stand Klundert. ZBC´97 speelt dan thuis tegen Oud-Beijerland.
De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Yannick Jansen (80. Damyano Smit), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti (72. Siem Geluk), Danny Slingerland (65. Noah de Neijs), Michael Slingerland, Mitchel Ott en Jochem Touw (46. Yoeri Rombouts).
De basisspelers van ZBC´97: Michael Kilsdonk; Jordy Kreukniet, Gregory Gyebi, Bright Adouvi, Robin Ramesar, Serginho van Axeldongen, Geert Cleef, Denzel Bziker, Liomar Jennie, Kenneth en Giovanni Klaverweide.
Cees van Heeren