IFC komt goed weg uit Den Bosch

Tekst: Cees van Heeren

Ondanks een duidelijke 5-0 nederlaag kwam IFC feitelijk goed weg uit Den Bosch. Immers het was aan keeper Davey van Pelt en slordig afwerken van spelers van de thuisclub te danken, dat de nederlaag niet in de dubbele cijfers belandde. Aangezien de meeste ploegen onderin ook verloren blijft IFC wel op de negende plaats in de competitie staan met zes punten voorsprong op de nacompetitiestreep.

Ten opzichte van de midweekse inhaalwedstrijd bij UDI´19 keerde Perry van Eijken terug in de basis. Mohamed el Bannasri begon daardoor als wisselspeler. Marwin Richard zat zijn tweede van drie wedstrijden schorsing uit.
De beloften van Den Bosch hadden uiteraard een jong team op de been gebracht met zelfs een 16 jarige basisspeler. De oudste basisspeler van hen was daarbij van dezelfde jaargang 1996 als de twee jongste spelers aan de aftrap voor IFC.

In de 13e minuut kwamen de gastheren op voorsprong door een afstandsschot van Haddouchi, die verrassend voor velen net langs de voor hen goede kant van de paal ging. In de 40ste minuut treuzelde de enkele minuten eerder voor Marco Bouwman ingevallen Damiano Vaudo als laatste man en verspeelde de bal aan Hoffman, die doorliep en niet zelfzuchtig de bal breed legde op Moghal voor de 2-0. Dit was diens 10e competitie doelpunt. Enkele minuten daarvoor had onze keeper Davey van Pelt al een doelpunt van Hoffman voorkomen.
Overigens had IFC voor het tweede doelpunt viel ook enkele mogelijkheden om zelf tot scoren te komen. Na een onderschepping van een slechte inspeelpass bediende Achraf el Hajouti spits Billy Nzojyibwami, die de bal echter in de korte hoek niet voorbij de doelman kreeg. Vlak voor de 40e minuut schoot Ronnie Nouwen een afvallende bal in, die het doelvlak echter niet bereikte, maar helaas de rug van een medespeler trof.

In de eerste vijf minuten na de rust, die dus met 2-0 inging, had de thuisclub al tot drie keer aan toe kunnen en wellicht moeten scoren tegen IFC, dat vergat compact te spelen en verdedigend geen rugdekking gaf. Na deze fase toonde IFC even zijn tanden maar de pass van Billy Nzojyibwami op Michael Potkamp, die één op één met de keeper zou komen te staan, was onzuiver. Enkele minuten later kwam de opgestoomde Damiano Vaudo vrij ver doch zag zijn solo in het strafschopgebied stranden in een woud van verdedigers.
Hierna was het eigenlijk gedaan met de dadendrang van de Ambachters en kon de thuisclub naar hartenlust aanvallen, waarbij ze slechts drie van de vele mogelijkheden en kansen doeltreffend wisten af te ronden.

Zo verloor IFC voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd met 5-0 cijfers en behaalde Jong FC Den Bosch tevens de eerste winst in de derde periode. Uiteraard is het geen schande om te verliezen van een vijf keer in de week trainend beloften team maar –zeker ten opzichte van de opponent- leken de spelers en de coaching mat en berustend. Lag het aan de warmte, aan het spelen in een echt stadion, dat vol gelopen was met (75) toeschouwers of waren drie competitiewedstrijden spelen binnen acht dagen teveel voor het team met vijf dertigers erin? Wij zullen het nooit weten. In ieder geval verbaasden de bestuursleden van de thuisclub zich over het ten opzichte van de heenwedstrijd onherkenbaar spelend IFC.

Het positieve aan de wedstrijd is, dat de wedstrijd geen schorsingen opleverden en er een week later een nieuwe wedstrijd op het programma staat, waarin er aan eerherstel gewerkt kan worden. Op zondag 29 april dient IFC dan namelijk voor de laatste keer in deze competitie af te reizen naar de provincie Zuid-Limburg. Het op de zevende plaats staande en drie punten meer tellende SV Meerssen is daar dan de tegenstander.
Jong FC Den Bosch – IFC: 5-0 (2-0).
13. 1-0 Najim Haddouchi, 40. 2-0 Zain Moghal, 59. 3-0 Dilivio Hoffman, 76. 4-0 Dilivio Hoffman en 81. 5-0. Marlon Slabbekoorn.
Bijz.: Scheidsrechter E.P.W. Thijs uit Bakel bijgestaan door dhr. F.R. Winter en Dhr. G.M.M.H. Linke had geen moeite in het faire duel en hield de kaarten op zak.
Opm. Hoewel de wedstrijd in stadion de Vliert werd gespeeld moesten de spelers en het arbitrale trio zich omkleden bij amateurclub BVV. De aanwezige toeschouwers konden wel gebruik maken van de business seats op de hoofdtribune.
De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos (75. Edison Warner), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken (60. Mohamed el Bannasri), Billy Nzojyibwami, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman (37. Damiano Vaudo) en Achraf el Hajouti.