IFC laat geen spaan heel van SEOLTO

Met een 1-8 overwinning in Zevenbergen liet IFC geen spaan heel van de nog puntloze thuisploeg SEOLTO. Door deze overwinning springt IFC over het competitievrije DFC heen naar de eerste plaats op de ranglijst.
In vergelijking met de bekerwedstrijd van vorige week keerden Tim Willemstijn en Nick de Veij ten koste van Yannick Jansen en Amir Mahmoudian terug in het basisteam van trainer Ron Timmers.

IFC begon fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en drong de thuisploeg in de verdediging. Al in de 3e minuut had eigenlijk Mitchel Ott moeten scoren maar hij mikte naast de verkeerde kant van de paal. Na een kort genomen corner en een slimme actie van Danny Slingerland tekende Mitchel Ott in de 9e minuut wel voor de 0-1. Pas in de absolute slotfase van de eerste helft voerde IFC de score verder op. Eerst met een geplaatst schot van Achraf el Hajouti na een interceptie op het middenveld van Tom van Oorschot en in de blessuretijd tekende Mitchel Ott met zijn tweede voor de 0-3 ruststand. Dit na voorbereidend werk van Oussame el Hajouti, Nick de Veij en de bal breed leggende Yoeri Rombouts. Hiermee kwam SEOLTO eigenlijk nog goed weg. Keeper Jeroen de Veij en zijn verdediging waren was geen enkele keer serieus getest.
Na de rust voerde IFC gestaag de score verder op en was het spits Yoeri Rombouts die liefst vier keer de trekker overhaalde. Bij de 0-4 vond hij de verre hoek achter doelman Van Rosmalen na een pass van Slingerland en bij de 0-5 maakte hij vlak voor de doellijn een voorzet van Ott knalhard af. Bij de 0-7 was het Oussama el Hajouti die de score zelf twee minuten eerder op 0-6 had gebracht, die de assist gaf op Rombouts. Terwijl bij een 0-7 stand Abubakar Abdulle de schamele eer voor het thuisteam redde, waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal van de IFC grensrechter Jeroen de Visser overigens negeerde. Voor de eindstand zorgde dus Yoeri Rombouts, die als eindstation diende van een mooie aanval opgezet door Perry van Eijken en na tussenkomst van Nick de Veij en Michael Slingerland.

Met zijn vier treffers van dit weekend heeft Rombouts inmiddels meer dan 130 competitietreffers gemaakt voor IFC (voorheen zondag) en dit seizoen voor de zaterdag.

Volgende week zaterdag 5 november speelt IFC om 15.00 uur thuis tegen de nummer vijf van de ranglijst het vier punten minder tellende, maar ook één wedstrijd minder gespeeld hebbende Zwaluwe uit Lage Zwaluwe.

SEOLTO – IFC: 1-8 (0-3).
9. 0-1 Mtchel Ott, 45. 0-2 Achraf el Hajouti, 45+2. 0-3 Mitchel Ott, 50. 0-4 Yoeri Rombouts, 60. 0-5 Yoeri Rombouts, 65. 0-6 Oussama el Hajouti, 67. 0-7 Yoeri Rombouts, 74. 1-7 Abubakar Abdulle en 82- 1-8 Yoeri Rombouts.
Opm. scheidsrechter N. Opstraat uit Den Bosch, gaf geel aan Perry van Eijken (wegens commentaar).

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (68. Amir Mahmoudian), Tim Willemstijn (68. Yannick Jansen), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (84. Gino van Holsteijn), Achraf el Hajouti (84. Quinten Plaisier), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (68. Michael Slingerland), Mitchel Ott en Noah de Neijs.