IFC laat VVGZ 2 alle hoeken van het veld zien

IFC was ook in de derde en laatste bekerpoulewedstrijd veel te sterk voor de tegenstander. Het tweede elftal van VVGZ kreeg alle hoeken van het veld te zien en werd met een 1-9 score in feite afgedroogd. IFC is winnaar van de poule en gaat verder de KO-fase van het toernooi in.
Volgende week begint voor beide teams het echte werk met de competitie.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week van IFC tegen Groot Ammers hadden Amir Mahmoudian en Noah de Neijs een basisplaats. Oussama el Hajouti was wisselspeler en Michael Slingerland ontbrak in de selectie.
In tegenstelling tot het uit veel ervaren spelers bestaande IFC, bestond de basis van het team van trainer Dimitri Hooftman van VVGZ 2 bijna geheel uit spelers geboren in deze eeuw en derhalve jonger dan 23 jaar. Aanvoerder Jerrel van der Zeeuw en Diego Bossers waren hierop de uitzondering.

Na ruim een kwartier spelen kwam IFC op een 0-1 voorsprong toen Mitchell Ott aan de linkerkant werd aangespeeld en van buiten naar binnen sneed en een één-twee aanging met Yoeri Rombouts, die de bal met een subtiel hakje weer teruggaf op Ott. Die doelman Tom van den Berg vervolgens voor het eerst passeerde. Een vijftal minuten later dreigde het thuisteam, maar de inzet van Dion Magermans verdween voorlangs het doel. Hierna was het hek van de dam en met veel loopvermogen en slim tussen de linies spelend IFC voerde de score op tot een 0-6 ruststand. Eerst krulde aanvoerde Danny Slingerland de bal bij een vrije trap op het raak knikkende hoofd van Tim Willemstijn. Hierna liet Yoeri Rombouts met een run door het midden iedereen zijn hielen zien en omspeelde de doelman en tikte beheerst binnen. Mitchel Ott zorgde drie minuten later voor de 0-4. Perry van Eijken zette zelf een aanval op en rondde de één-twee met Danny Slingerland vervolgens prima af. Na voorbereidend werk van Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti en Ott tekende Rombouts met zijn tweede goal voor de 0-6 tussenstand.
In de tweede helft schakelde IFC een tandje terug, maar creeerde uiteraard nog wel meer dan genoeg kansen op een doelpunt. De in de rust ingebrachte doelman Stan van Namen voorkwam echter meerdere doelpunten, maar kon toch niet voorkomen dat de score verder opliep. Twee keer Mitchel Ott en Nick de Veij, die ook nog een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zag worden, tekenden voor een 0-9 stand. In de drie bekerwedstrijden tekende Mitchell Ott zo voor liefst acht doelpunten in totaal.
Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte VVGZ 2 zijn `ere` treffer. Een prima diepe bal van Kay Verzijl ging over de verdediging heen, werd opgepikt door Daud Abdikarim en hij passeerde keeper Jeroen de Veij, die dus voor het 2e duel op rij niet de nul kon houden, voor de 1-9 eindstand.

Video van  1e doelpunt van Ott

Volgende week zaterdag 24 september begint de competitie waarin IFC met een uitwedstrijd in Etten-Leur begint bij Internos en VVGZ 2 in de reserve hoofdklasse ook een uitduel speelt in Dordrecht bij Oranje Wit 2.

VVGZ 2: Tom van dan Berg; Kay Verzijl, Jerrel van der Zeeuw, Derek van Drimmelen, Jayden van Dort, Dion Magermans, Daud Abdikarim, Diego Bossers, Rens Namen, Tom Naaktgeboren en Julian Drescher. Invallers Mitch Roodhorst, Gino Brandao Coelho, Djeno Noorlander, Luuk Kraaijeveld en keeper Stan van Namen.
IFC: Jeroen de Veij; Nick de Veij, Perry van Eijken, Tim Willemstijn (46. Yannick Jansen), Amir Mahmoudian (70. Damyano Smit), Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (46. Oussama el Hajouti), Noah de Neijs, Yoeri Rombouts en Mitchel Ott.