IFC lijdt derde thuisnederlaag van het seizoen

tekst Cees van Heeren
foto Jeroen van der Sman

Tegen een degelijk en gedisciplineerd spelend Quick uit Den Haag verloor IFC zondagmiddag met 0-2. Dit was de derde thuisnederlaag van de promovendus dit seizoen in de hoofdklasse. Tevens ook de derde nederlaag achter elkaar.

Bij IFC keerden terug in de beginopstelling Danny Slingerland en Levi Spencer Salomao terug in plaats van Marwin Richard en de geblesseerd toekijkende Danny Versluis. De van Heinenoord overgekomen en teruggekeerde aanvaller Brian Leons begon op de volledig bezette reservebank.
Bij het op de derde plaats in de stand staande Quick ontbraken wegens blessures en een schorsing drie selectiespelers.

Aanvankelijk zag het er in de eerste 20 minuten van de wedstrijd niet naar uit, dat IFC een nederlaag zou gaan lijden. IFC had in ieder geval het meeste balbezit in de wedstrijd en had ook twee goede kansen om tot scoren te komen. Iets wat de pupil van de week Youri de Visser voor had gedaan. Na een corner ging de kopbal van de vrijstaande Stephen Emelina over het doel en na een zeer goede actie van Nico Ramos (langs drie tegenstanders) gaf Yoeri Rombouts vervolgens niet de juiste richting aan de bal, die daardoor langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdween. Hierna waren er enkele mogelijkheden voor de gasten. Zo dook de afdelingstopscorer van der Heiden na een voorzet vanaf de linkerkant opeens op bij de tweede paal, doch diens inzet verdween hoog over het doel. Even later ging een schot van de goede centrale middenvelder Baten dan weer naast. In de slotminuut van de eerste helft was het de veel te veel ruimte krijgende en beweeglijke Tsjin-Asjoe, die van afstand de bal fraai binnenschoot voor de 0-1 ruststand. Uiteraard een domper voor IFC en een opsteker voor de gasten.

In de rust voerde trainer Jack van den Berg een wissel uit. Levi Spencer Salomao verdween en Chayo Maria kwam op linksachter in het veld. Tevens zakte Ronnie Nouwen een linie naar achteren en verhuisde linksback Ozan Cimen naar het rechter middenveld.
Met deze wijzigingen drong IFC weliswaar aan, maar kon het echter nauwelijks kansen creëren. Een vrije trap van Ufuk Akkanoglu die naast ging en een actie van Akin Arslan, die in het strafschopgebied van de bal gelopen werd, waarbij IFC tevergeefs een penalty claimde, waren de schaarse gevaarlijke situaties voor het doel van de van Velo overgekomen keeper Pluister. Na ruim een uur spelen, viel de treffer wel aan de andere kant. Van uit een bijna onmogelijke hoek schoot Tsjin-Asjoe en via de binnenkant paal en doelman Bas van Zee verdween de bal achter de doellijn 0-2. Met zijn dubbelslag verdubbelde deze aanvaller overigens zijn totale seizoen productie.
Met de inbreng van twee extra aanvallers in de persoon van Brian Leons en Marwin Richard trachtten de Ambachters nog wel wat te forceren in de laatste twintig minuten van de wedstrijd maar de nederlaag was en bleef echter een voldongen feit.

Door deze derde opeenvolgende nederlaag zakt IFC naar de negende plaats op de ranglijst. Doordat de onderste vier ploegen op de ranglijst ook allen verloren blijft de voorsprong op de bedreigde zone nog steeds wel zeven punten. Volgende week zondag volgt de uitwedstrijd bij het op de tiende plaats staande EHC uit Hoensbroek.

IFC – Quick: 0-2 (0-1).
45. 0-1 Virgil Tsjin-Asjoe en 62. 0-2 Virgil Tsjin-Asjoe.

Opm. Scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen uit Venray gaf in totaal drie gele kaarten, waarvan één aan IFCer Perry van Eijken.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Akin Arslan (78. Marwin Richard), Perry van Eijken, Yoeri Rombouts,  Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao (46. Chayo Maria) en Ufuk Akkanoglu (67. Brian Leons).

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.