IFC maakt verre reis naar Hoensbroek

tekst: Cees van Heeren

In de zes laatste gespeelde wedstrijden wist IFC slechts éénmaal punten te pakken. De overige vijf wedstrijden gingen allen helaas verloren. Toch behoort IFC nog steeds tot de middenmoot van de hoofdklasse B.
Het zal echter wel tijd worden om weer eens een punt of punten te gaan sprokkelen. Zondag is daarvoor de eerste mogelijkheid als de manschappen van Jack van den Berg de bus pakken voor een verre reis naar Hoensbroek in Zuid-Limburg. Daar wacht de huidige nummer 10 in de stand EHC/Heuts.

Dit seizoen:
Vorig seizoen eindigde EHC op een keurige derde plaats in de hoofdklasse, maar in de tweekamp met Quick´20 dolf men het onderspit, zodat promotie naar de derde divisie niet afgedwongen werd.
Dit seizoen presteert men met een huidige 10e plaats in de stand dus wat minder.
De ploeg van trainer Paul Meulenberg behaalde in de 16 gespeelde wedstrijden tot op heden 21 punten door middel van 6 overwinningen en 3 gelijke spelen. Het doelsaldo met 16 voor en 26 tegen is wel behoorlijk negatief.
In tegenstelling tot bij de meeste ploegen zijn er op het eigen veld minder punten behaald, dan op vreemde bodem. Er werden tot nog toe 9 punten thuis en 12 punten in uitwedstrijden behaald. Er werd thuis gewonnen van Groene Ster en Vlissingen en gelijkgespeeld tegen DESO, Gestel en Halsteren. Afgelopen zondag werd echter knap bij Gemert met 0-1 gewonnen.
Net als IFC is EHC in de beker al uitgeschakeld. Bij het in de eerste klasse uitkomende Meerssen werd namelijk met 1-0 verloren.

Winterstop en topscorer selectie:
In september 2017 zal EHC zijn 100 jarig bestaan kunnen gaan vieren.
Afgelopen zondag werd zoals gezegd bij hun competitie herstart bij Gemert met 0-1 gewonnen. De doelpuntenmaker was aanvallende middenvelder Lars Gulpen, die daarmee zijn 5e competitietreffer liet optekenen en club topscorer is. Spits Emil Miljkovic heeft 4 doelpunten op zijn conto staan.

Historie:
De historie tussen IFC en EHC is beperkt tot die van het huidige seizoen. Op 4 september 2016 eindigde de wedstrijd op Sportpark Schildman in een duidelijke 4-0 overwinning voor IFC. De doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide helften en de Ambachtse schutters waren Rombouts 2x, Richard en van Eijken.

Waar te zien:
IFC zal zoals gezegd graag puntgewin willen behalen om zich zodoende keurig te blijven handhaven in de middenmoot. Thuisploeg EHC zal revanche willen nemen voor de nederlaag aan het begin van het seizoen en weet, dat het bij een overwinning in de stand over IFC heen springt. Alle support is dan ook welkom.
De wedstrijd op Sportpark De Dem aan de Demstraat 13 te 6431 TC Hoensbroek begint zondag 29 januari 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen om 14.30 uur.

Tot Ziens!