IFC mist herstart van competitie niet

IFC heeft de herstart van de competitie in de hoofdklasse na de winterstop niet gemist. Thuis werd tegen het laag geklasseerde SV Meerssen met 3-0 gewonnen. Hierdoor blijft de mooie vijfde plaats in de stand gehandhaafd.

De wedstrijd bij IFC startte met één minuut stilte vooraf wegens het de dag voordien overlijden van de vader van trainer Jack van den Berg, die wel op de coachbank plaatsnam.

In vergelijking met de laatst gespeelde competitiewedstrijd op 15 december 2019 keerden Danny Slingerland en Joey Grootenboer terug in de basis, waardoor Marco Bouwman en Achraf el Hajouti plaats namen op de reservebank. Wegens een blessure was Mitchel Ott een noodgedwongen toeschouwer.
Bij de gasten uit Zuid-Limburg maakten alle spelers die dit seizoen al in de competitie gescoord hadden, deel uit van de huidige wedstrijdselectie.

Lloyd Borgers van Meerssen zorgde na 15 minuten spelen met een vrije trap voor het eerste gevaar op sportpark Schildman, maar de lat redde IFC. Als die bal er wel was ingegaan, dan zou het wellicht een andere wedstrijd zijn geworden verzuchtten hun bestuursleden na afloop.

Vijf minuten later is het wel raak voor de thuisploeg als Hermon Tekleab uit de 2e hoekschop van IFC´s aanvoerder Danny Slingerland de bal vanaf 3 meter in het doel kopt 1–0. Waarschijnlijk zijn eerste doelpunt ooit met het hoofd. Mede door dit eerste belangrijke doelpunt werd hij na afloop overigens uitgeroepen tot de man van de wedstrijd.

Zowel enige minuten voor het doelpunt als enkele minuten na het doelpunt verdwijnt een inzet van Yoeri Rombouts langs de voor IFC verkeerde kant van de paal. Daarna krijgt ook Meerssen mogelijkheden. Zo schiet de jongste man op het veld de 20 jarige Dokmeci veel te zacht zodat de bal een makkelijke prooi wordt van doelman Yordi Godijn en een tweetal minuten later komt de vrijgelopen Rompelberg een teenlengte tekort om een voorzet van Borgers tot een doelpunt te promoveren.

Met een redelijk comfortabele 2-0 voorsprong gaat IFC echter de rust in. Dit als het vijf minuten eerder de score verdubbelt via Everon Pisas. Zijn zesde doelpunt van deze competitie en tevens zijn 10e competitie doelpunt voor IFC in totaal in de 1.5 jaar.
Na de rust, zakt IFC wat in en houdt de ruimten daarmee klein. Beide ploegen krijgen wel wat mogelijkheden om tot een nieuw doelpunt te komen, maar de beide keepers blijven meester van de situaties.

Met nog 10 minuten op de klok van de goed leidende scheidsrechter Van Leeuwen houdt doelman Geoffrey Jacobs in eerste instantie de ingevallen Achraf el Hajouti van een doelpunt af, maar de rebound wordt door de topscorer van IFC Yoeri Rombouts (al zijn 10e competitiegoal) alsnog keihard binnengeschoten voor de uiteindelijke 3-0 eindstand. Gerekend ingaande het seizoen 2014-2015 (dus het seizoen 13-14 in de 2e klasse niet meegerekend) was dit overigens de 100e officiële wedstrijd van Rombouts voor IFC.

IFC, waar trainer Van den Berg ook in het aankomende seizoen 20-21 voor het team zal staan, boekte hiermee zijn zevende overwinning van dit seizoen en is het ook één van de meest gescoord hebbende ploegen in deze hoofdklasse momenteel met 32 gemaakte doelpunten. Op de vijfde plaats in de stand staande, is het momenteel de beste van de rest achter de vier ploegen die om de titel lijken te gaan strijden.

De SV Meerssen blijft door deze nederlaag op de 15e en rechtstreekse degradatieplaats staan. Maar aangezien de competitie nu pas op de helft is, is er voor alle ploegen nog heel veel mogelijk. Tevens hopen ze dat volgende week na zeer lang blessureleed de erkende schutter Jordie van der Schoot kan aansluiten bij de wedstrijdselectie.

Op zondag 26 januari 2020 reist IFC naar OJC Rosmalen voor de volgende competitiewedstrijd. Deze ploeg staat qua puntenaantal gelijk met IFC, aanvang 14.00 uur.
IFC – SV Meerssen: 3-0 (2-0).
22. 1-0 Hermon Tekleab, 41. 2-0. Everon Pisas en 81. 3-0 Yoeri Rombouts.
Opm. Scheidsrechter Dhr. L. van Leeuwen uit Santpoort bijgestaan door dhr. D. van Grieken en dhr. S. Aboujid leidde goed en gaf alleen geel aan Bouwman (IFC).
Spelers IFC: Yordi Godijn; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (69. Marco Bouwman), Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (75. Achraf el Hajouti).

Tekst: Cees van Heeren
Foto’s: Jacques Grossouw